Informació general

Condemna

L'AdC condemna els abusos sexuals de l'Església i ofereix suport a les víctimes

Per Redacció

Mossèn Josep M. Font, a l'esquerra; al costat de l'Arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol, al centre, i de mossèn Ramon Blas, a la dreta, el 8 d'octubre de 2011, quan va ser nomenat rector de la parròquia de Sant Pere en substitució de mossèn Ramon Blas
Mossèn Josep M. Font, a l'esquerra; al costat de l'Arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol, al centre, i de mossèn Ramon Blas, a la dreta, el 8 d'octubre de 2011, quan va ser nomenat rector de la parròquia de Sant Pere en substitució de mossèn Ramon Blas | Berta Ruiz

L'Assemblea de Cambrils condemna els abusos sexuals de l’Església i ofereix tot el suport a les víctimes. Segons un comunicat de premsa emès per la formació, "ara ja ha passat més d’un mes des que els mossens Josep M. Font i Xavier Morell, tots dos vinculats a Cambrils, per naixement o per haver-hi fet de capellà, presentaven la renúncia als seus càrrecs després de destapar-se diversos casos de pederàstia i d’abusos a menors. Aquesta circumstància arribava gairebé quatre anys després de ser investigats per presumptes abusos a menors i apartats de les seves parròquies. A diferència d’altres alcaldes, l’Ajuntament de Cambrils ni s’ha posicionat ni ha dit res en públic sobre aquest cas que ha tingut, i té un fort impacte en en els veïns i veïnes de Cambrils. En el seu moment, l’alcalde de Constantí, d’on era rector el mossèn cambrilenc Xavier Morell, es va posar a disposició dels veïns i veïnes pel que poguessin necessitar. A Cambrils no ha passat el mateix, l’equip de govern municipal no s’ha pronunciat públicament. Precisament, a la pregunta plantejada al passat ple municipal per l’Assemblea de Cambrils sobre les gestions que havia fet l’equip de govern municipal amb l’Arquebisbat, la resposta donada per part de l'alcaldessa va ser totalment absurda, amb manca de sentit i sense aclarir res, dient que «l’any 2015, a la primera missa que vaig assistir després de prendre el càrrec d'alcaldessa, em vaig adonar que havien canviat el capellà de l’església de Sant Pere i tothom ens vam quedar sorpresos·.

Des de l’Assemblea de Cambrils "lamentem que l’equip de govern no hagi dit ni fet res davant uns fets tan greus reconeguts pel mateix Arquebisbat en un comunicat. Hem volgut deixar passar un temps prudencial abans de dir res, però vista l’actitud del govern, ens hem de posicionar i manifestar la nostra opinió" explica Ivan Sanz, candidat a l’alcaldia per l’Assemblea de Cambrils.

L’Assemblea de Cambrils condemna els fets

“Des de l'AdC condemnem enèrgicament, i criminalitzem, la totalitat dels abusos a menors i casos de pederàstia realitzats per part de l’estament eclesiàstic, un fet sistematitzat i encobert, i mostrem la nostra empatia i solidaritat per les víctimes, donant-les tot el suport i posant-nos al seu costat i al dels seus familiars” comenta Ivan Sanz, que segueix dient que “això és una aberració, i aquesta càrrega emocional la portaran les víctimes tota la vida".

A disposició de les víctimes

L’Assemblea de Cambrils s’ofereix per donar tot el suport que sigui necessari, i com explica Ivan Sanz “si en algun moment s’engegués un procés judicial, estem disposats a fer costat en la mesura del que puguem aportar, i també en l’acompanyament i la participació en qualsevol acte o acció que es faci en suport a les víctimes”.

Comenta aquest article