Informació general

Espai públic

Fil a l'agulla per a la creació d'un cos d'agents cívics

El PP va presentar una moció al darrer ple per a la creció d'aquesta figura que vetlli contra el vandalisme i l'incivisme als carrers del municipi

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu d'un gronxador calcinat del parc del Pescador, el desembre de 2017
Imatge d'arxiu d'un gronxador calcinat del parc del Pescador, el desembre de 2017 | Lluís Rovira i Barenys

Tots els grups del consistori cambrilenc –excepte l'Assemblea de Cambrils que es va abstenir– es van mostrar partidaris de la creació d'un cos d'agents cívics que vetlli contra el vandalisme i l'incivisme als carrers del municipi. El PP va portar una moció al plenari del passat divendres 1 de març que proposava la creació d'aquesta figura. Segons va defensar el seu portaveu –David Chatelain–, "un dels principals problemes que pateix Cambrils avui dia és, sens dubte, l'incivisme. Per tal de lluitar contra les conductes poc exemplars de ciutadans que no respecten ni els espais públics ni els seus veïns cal prendre mesures. Les conductes incíviques es multipliquen, creant molèsties així com despeses innecessàries per al consistori".

Des del PP es va precisar que "la figura d'agent cívic s'hauria d'englobar en el marc d'un programa destinat a afavorir l'ús cívic dels espais i vetllar per les normes de convivència". Algunes de les funcions que podrien realitzar serien: control dels espais públics, control de l'activitat de gossos als parcs i zones verdes, vigilància de l'estat de papereres i contenidors per tal d'avisar de forma urgent quan es detecti una disfunció, evitar els excessos al carrer, ajuda al visitant, control d'habitatges ocupats, etcètera. Per tot plegat, David Chatelain va proposar iniciar els treballs per implementar un cos d'agents cívics al municipi –definint el model amb un reglament– i impulsar una modificació de l'Ordenança de convivència ciutadana.

Tant des de Cs com de l'NMC van donar suport al text, així com el regidor de Serveis, Obra Pública i Medi Ambient –Antonio Laguna– qui també es va mostrar partidari de fer un control i vigilància de l'espai públic. Finalment, Chatelain va agrair el suport de la resta de grups –excepte l'abstenció de l'AdC– i va apuntar que a d'altres ciutats com Cornellà o l'Hospitalet de Llobregat s'han dut a terme aquest tipus d'iniciatives amb uns resultats molt positius. El regidor popular va apuntar la reducció d'un 45% de queixes per qüestions d'incivisme.

 

Comenta aquest article