Cultura

Exposició

Josep Martínez Cano: «M'agraden les coses harmòniques i sensibles, les sento molt i intento transmetre-les amb els quadres»

Per Berta Ruiz

Josep Martínez Cano presenta la mostra "Sensibilitat"
Josep Martínez Cano presenta la mostra "Sensibilitat" | Berta Ruiz

L'artista Josep Martínez Cano va inaugurar, ahir al vespre a l'Espai El Pati del Centre Cultural, l'exposició d'aquarel·les titulada "Sensibilitat". L’exposició recull 27 obres que plasmen, amb pigments i aigua, paisatges i carrers de diferents indrets de França, Anglaterra, Argentina, Escòcia, Rússia, Itàlia, República Txeca, Suïssa, Nova York o Catalunya.

Josep Martínez va néixer a Barcelona l’any 1950 i als 10 anys se’n va anar a viure a Zúrich (Suïssa). Es va llicenciar en enginyeria civil i va treballar en una multinacional durant 30 anys. A principis de segle va tornar a Catalunya buscant el mar i una temperatura agradable. L’artista, establert a l’Hospitalet de l’Infant, ja havia exposat la seva obra a Suïssa però aquesta és la primera vegada que inaugura una mostra a Catalunya.

Sobre l'exposició que presenta a Cambrils, Martínez va explicar a revistacambrils.cat que, "la tècnica que utilitzo és l'aquarel·la. Abans havia pintat amb altres matèries –oli, acrílic–, però amb l'aquarel·la vaig trobar el meu caràcter. M'agrada que, quan començo una cosa veure-la ràpidament acabada. A més, amb l'aquarel·la –al fer servir molta aigua– tinc la possibilitat de diluir més els colors, combinar-los, fer les coses més juntes, no fer-les molt concretes o d'un sol color, sinó tenir una varietat de tonalitats. M'agrada molt la pintura una mica suau, que tingui sensibilitat. M'agraden molt els paisatges amb boira, plasmar les ciutats, les zones urbanes però sempre intentant treure allò dolç del que es veu encara que sigui un carrer. M'agraden les coses harmòniques i molt sensibles, les sento molt i intento transmetre-les també amb els quadres". Confessa que la pintura és una de les seves passions i una afició des de que es va jubilar fa uns anys.

La mostra instal·lada a l'Espai El Pati del Centre Cultural es podrà visitar de dilluns a divendres en horari de 15 a 22 hores fins el 5 d’abril.

Diferents peces de l'exposició instal·lada a l'Espai El Pati

 

Comenta aquest article