Esports

Judo

El judoka Emanuel Toscano es queda a les portes de penjar-se una medalla al campionat d'Espanya júnior

Per la seva part, la cambrilenca Ana García –que ara entrena al Club de Judo Dojo Lleida– va aconseguir la medalla de bronze en la seva categoria

Per Miquel A. Díaz

Imatge d'arxiu d'Emanuel Toscano, en la primera posició del podi
Imatge d'arxiu d'Emanuel Toscano, en la primera posició del podi | Cedida
El passat dissabte 2 de març al Complex Esportiu Espartales d'Alcalá de Henares (Madrid), es va celebrar el campionat d’Espanya júnior. El judoka local era Emanuel Toscano que, després d'haver disputat una fantàstica temporada, va assolir la plaça per formar part de la selecció catalana de judo d'aquesta categoria i ser el representant català per disputar el campionat estatal.

Des del club cambrilenc afrontaven aquesta competició amb molta il·lusió, perquè l'Emanuel s'havia proclamat campió de Catalunya 2018, campió del sector nord ( judoka número u de les comunitats de Balears, València, Múrcia i Catalunya) i havia assolit el bronze a la Copa d'Espanya Júnior, resultats que demostraven el bon moment de forma del judoka cambrilenc. A més assolir aquests resultats i formar part de la selecció catalana no és gens fàcil. Així doncs, l'expectativa era aconseguir una medalla i pujar al podi com un dels quatre millors judokes d'Espanya. El sorteig però, no va afavorir i en el primer combat Toscano es va enfrontar amb el judoka més dur dels 18 competidors que hi havia en aquest pes. De fet aquest judoka extremeny va ser el que finalment es va penjar la medalla de campió d'Espanya.

Els combats són de 4 minuts però ni l'Emanuel ni el judoka extremeny, no van marcar cap punt i es va fer una pròrroga que havia de durar fins que un dels dos projectés al seu adversari. Cap dels dos judokes va puntuar però el judoka extremeny va aconseguir tres faltes quan ja portaven gairebé 9 minuts de lluita i l'àrbitre va donar com a guanyador a l'adversari del cambrilenc. Així doncs, el cambrilenc va quedar eliminat de la competició ja que els combats de la repesca,  per disputar una medalla de bronze només la disputaven els judokes que arribaven a quarts de final de l'eliminatòria. Des del club cambrilenc comenten que si el sorteig hagués estat diferent, l'Emanuel estaria al podi amb els quatre millors judokes estatals.

La cambrilenca Ana García, bronze al campionat d'Espanya júnior

Per altra banda, la cambrilenca Ana Garcia –judoka que ha crescut a la cantera del Club Escola de judo Dojo Cambrils i que des d'aquesta temporada competeix i entrena amb el club de Judo Dojo Lleida–, va fer una molt bona competició. Va sortir amb moltes ganes, però a l'hora molt nerviosa a disputar el primer combat, amb una noia de la selecció canària a la que va superar per "ippon" abans dels 2 primers minuts. El segon combat el va perdre contra una judoka valenciana a la tècnica d'or (minuts de pròrroga després del temps oficial de combat i en la què la primera judoka que marqui punt guanya el combat) després de més de 5 minuts de combat. El tercer combat, a la competició de repesca, la va enfrontar a una judoka madrilenya a la que va superar amb una tècnica de projecció. El quart combat era el de la medalla de bronze, també va tenir com a contrincant a una judoka madrilenya, però l'Ana tenia molta energia i moltes ganes de pujar al podi, i amb una de les seves tècniques especials de lluitar al terra va aconseguir immobilitzar-la i guanyar-la, proclamant-se així medalla de bronze i pujant al calaix amb les quatre millors judokes d'Espanya d'aquesta temporada.

La cambrilenca Ana García, a l'esquerra de la imatge, amb la medalla de bronze

 

Comenta aquest article