Cultura

Polítiques d'Igualtat

La Biblioteca oferirà una sessió de contacontes de La Rapunzel en versió coeducativa i igualitària

Per Redacció

Cartell de la sessió de contes prevista per al proper 15 de març
Cartell de la sessió de contes prevista per al proper 15 de març | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells i el Departament de Salut, Polítiques d’Igualtat i Inclusió de l’Ajuntament han programat una sessió de contes de sempre sense sexisme, ni violència, ni desigualtat. La narradora i titellaire Lídia Clua explicarà el conte “Vet aquí dues vegades Rapunzel” el divendres 15 de març a les 18 hores. La sessió, que tindrà lloc a la sala d’actes del Casal/Biblioteca, s’emmarca en les Jornades per la Igualtat de Gènere.

“Vet aquí dues vegades Rapunzel” és un conte clàssic reescrit, il·lustrat i publicat per l’editorial Cuatro Tuercas. En aquesta nova versió més coeducativa, corresponsable i igualitària, Rapunzel busca la valentia al seu interior, acompanyada per un príncep amb una masculinitat poc habitual en els contes de sempre, que  no li diu què ha de fer, que cuida als altres i fins i tot sap teixir. El projecte “Vet aquí dues vegades” de Cuatro Tuercas vol donar una segona oportunitat als contes clàssics, transformant prínceps valents i princeses submises, bruixes dolentes, llops que fan por i infants abandonats al bosc.  

L’Hora del conte en anglès

La programació de la Biblioteca per aquest mes de març també inclou una hora del conte en anglès pensada per a infants de 5 anys. L’acadèmia English Hangout Center explicarà el conte The Gruffalo, la història d’un ratolí molt espavilat que passeja pel bosc, escrita per Julia Donaldson i il·lustrat per Axel Scheffler. La faula va ser publicada per primera vegada el 1999 al Regne Unit i s’ha convertit en un dels contes en anglès més populars. Ha guanyat nombrosos premis i fins i tot se n’han fet adaptacions teatrals al West End i a Broadway.

D’altra banda, durant el mes de març, la Biblioteca continuarà amb les activitats habituals per inscrits. El Club de Lectura fàcil, coordinat per Pilar Febas, dedicarà les seves sessions setmanals a llegir i comentar “El Castell impenetrable” de Jesús Ballaz.

El taller de lectura Llegim + per alumnes de 3r de primària es reunirà tots els dimarts. I el 29 de març el Club de Lectura infantil celebrarà la seva trobada per comentar l’obra “No llegiré aquest llibre” i el Club de Lectura Juvenil parlarà de la novel·la “¿Quién cuenta las estrellas?”.

A més, amb motiu de les Jornades per la Igualtat de Gènere, el 25 de març el Club de Lectura Adult comentarà l’obra “Solitud” de Víctor Català en una sessió especial amb alumnes de l’Institut Cambrils. 

Comenta aquest article