Societat

Gastronomia

Les carxofes prenen el relleu gastronòmic als restaurants cambrilencs del 8 al 24 de març

Per Redacció

Imatge del tast de paelles encarxofades de l'any passat, a la plaça del Pòsit
Imatge del tast de paelles encarxofades de l'any passat, a la plaça del Pòsit | Berta Ruiz

Les carxofes seran les reines de la cuina de 32 restaurants de Cambrils del 8 al 24 de març. Aprofitant els últims mesos de la temporada d’aquesta hortalissa pròpia de l’horta cambrilenca, aquest proper divendres 8 de març comencen les setenes jornades gastronòmiques “Encarxofa’t a Cambrils” amb menús de diferents preus per tots els gustos.

Amanida de carxofa amb salmó fumat, llagostins i tomàquet confitat, arròs melós de carxofa i bacallà, bunyols de carxofa amb pernil ibèric, crema de carxofa amb cruixent de gamba, carpaccio de carxofa calent amb encenalls de parmesà o rèmol amb carxofes són algunes de les propostes que podran triar els comensals.  Entre l’àmplia varietat de plats, basats en una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània, s’hi poden trobar des de les receptes més tradicionals fins a les més innovadores. Es poden consultar tots els menús en aquest programa.

Tast de paelles encarxofades, el 17 de març a la plaça el Pòsit

Com és habitual, en el marc de les jornades també s’ha organitzat un tast de paelles encarxofades elaborades pels diferents restaurants participants. Serà el diumenge 17 de març a la plaça del Pòsit, a partir de les 11 hores i fins que s’acabin les existències. El preu de la degustació serà de 4 euros.

A més, durant la campanya gastronòmica, els comerços del Port de Cambrils adherits a l'Associació de la Xarxa del Port decoraran els seus aparadors per crear un ambient ben "encarxofat".

Les jornades estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria.

Comenta aquest article