Societat

Cinema

Els alumnes de P5 descobreixen la màgia del setè art amb l'activitat «Un viatge de cine»

L'activitat està organitzada per l’associació cultural ACTE (Associació Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre) amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

Per Berta Ruiz

Membres de l'ACTE, ahir al matí, amb els alumnes de l'escola Cambrils a la Rambla de l'Art
Membres de l'ACTE, ahir al matí, amb els alumnes de l'escola Cambrils a la Rambla de l'Art | Berta Ruiz

Els més de 240 infants de P5 de les set escoles cambrilenques descobriran, aquest mes de març, la màgia del setè art amb l’activitat “Un viatge de cine” organitzada per l’associació cultural ACTE (Associació Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre) amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

Els alumnes de l’escola Cambrils van ser, ahir al matí, els primers viatgers d’aquest projecte pedagògic, que també arribarà a les escoles Joan Ardèvol, Marinada, col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, La Bòbila, Guillem Fortuny i Mas Clariana. El viatge per descobrir la màgia del cinema es divideix en tres etapes. En la primera, que els infants es desplacen en trenet fins a la sala de cinema acompanyats pel seu professorat. En primer lloc, es van distribuir en tres grups d’un màxim de 16 alumnes per esmorzar, visitar la cabina de projecció, i realitzar un taller de disfresses tematitzades al vestíbul. En acabar, es va projectar la pel·lícula “El Grúfal”.

La segona part del viatge es farà a l’escola i constarà de les activitats d'educació artística que el professorat consideri adients, amb el suport d’una maleta en préstec una maleta de contes sobre Julia Donaldson de la Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells. Una selecció d’aquests treballs s’exposarà al vestíbul del cinema i s'atorgarà un premi per cada grup de classe. Finalment, la tercera part del viatge serà la projecció de “La revolta dels contes” oberta a l’alumnat i les seves famílies. Abans, podran visitar l’exposició i participar al lliurament de premis.

Víctor Feliu: "La nostra tasca és portar el cinema a les escoles"

El president d'ACTE, Víctor Feliu, va explicar que, “a Cambrils tenim la sort de tenir el cinema Rambla de l'Art, que fa una programació de cinema alternatiu, d'autor, en versió original, però sense oblidar el cinema comercial i infantil. Pensem que és un privilegi i que s'ha d'aprofitar. La nostra tasca és portar el cinema a les escoles, perquè els nens seran els futurs espectadors de cinema de demà. Hem plantejat aquesta activitat –juntament amb els professionals de l'ensenyament–, com si fos una festa; creiem pensem que el cinema és festa i sobretot és creació artística. Avui han fet una sèrie d'activitats relacionades amb el cinema: el Toni Badimon els ha ensenyat com funciona el cine, per on surt la llum i els ha ensenyat l'evolució del cinema amb les cintes –tots han pres un tros de cinta de record–. Després, amb la col·laboració de mestres de les escoles, seguiran fent activitats i després vindran un altre dia amb les famílies”.

Per la seva part, el regidor d'Ensenyament –Alejandro Garcia– va comentar que aquesta és una activitat “que encaixa 100% amb el Pla Educatiu d’Entorn. Es tracta de treballar l'amor per la cultura en una de les seves vessants com és el cinema, creiem que és especialment atractiu. És un goig treballar amb ells i que els nens puguin explicar-ho als seus pares, que puguin compartir una activitat en família i veure el cinema des d'una altra perspectiva i conèixer altres aspectes del cine. És molt enriquidor”.

Projecte adreçat als instituts

Per altra banda, Víctor Feliu va comentar que des de l'ACTE també hi ha un altre projecte adreçat als instituts de Cambrils i de la comarca que consisteix en oferir un seguit de pel·lícules per edats i per temes per, posteriorment, treballar-ho a classe. Ahir van començar alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV que van veure la pel·lícula El show de Truman.

A dalt, alumnes amb el photocall de cinema (Cedida). A sota, un moment de l'activitat amb els alumnes de l'escola Cambrils

 

Comenta aquest article