Informació general

Obra pública

L'avinguda de Charles Darwin que connecta amb la nova estació de tren ja està pràcticament a punt

Per Berta Ruiz

L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Serves i Obra Pública, Antonio Laguna, van visitar el nou passeig de l'avinguda de Charles Darwin ahir al matí
L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Serves i Obra Pública, Antonio Laguna, van visitar el nou passeig de l'avinguda de Charles Darwin ahir al matí | Berta Ruiz

L'avinguda de Charles Darwin ja està pràcticament enllestida a falta dels darrers retocs finals. Hi falta una part de l'arbrat central, un espai de gespa, la instal·lació d'una part de mobiliari i la senyalització del carril bici que transcorrerà pel nou passeig. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el regidor de Serveis i Obra Pública –Antonio Laguna– van poder comprovar in situ l'acabament d'aquests treballs –dividits en dues fases– que s'han allargat durant uns quatre mesos. Recordem que aquesta avinguda connecta amb la nova estació de tren i la zona esportiva dels camps de futbol.

Camí Mendoza: "Tant l'avinguda de Charles Darwin com l'avinguda de l'Esport seran dos eixos de comunicació necessaris pel municipi”

Durant la visita al nou passeig, l'alcaldessa valorava molt positivament l'execució d'aquest projecte que, juntament amb el futur projecte de l'avinguda de l'Esport, acabarà de connectar aquesta nova zona. “Sempre hem dit que l'entrada en funcionament de la nova estació de tren significaria una transformació important per al municipi, per això, des del primer moment vam apostar per fer realitat aquest projecte. Una altra aposta important és l'avinguda de l'Esport en la què ja hi estem treballant i que, ara, ja s'hi ha fet una petita part –la més propera a l'accés als camps de futbol–. Tant l'avinguda de Charles Darwin com l'avinguda de l'Esport seran dos eixos de comunicació necessaris pel municipi” va explicar Mendoza.

Antonio Laguna: "Actualment s'està treballant en dos projectes que tenim a punt d'enllestir (avinguda de l'Esport)"

Pel que fa als detalls de l'obra de l'avinguda de Charles Darwin, el regidor de Serveis i Obra Pública –Antonio Laguna– va comentar que, “l'obra s'ha fet en dues fases i gràcies a la coordinació entre les dues empreses hem pogut estalviar força temps. Cal dir que el passeig s'ha adaptat per a la Fira: s'han fet voreres accessibles perquè no hi hagi problema per a la instal·lació d'atraccions o la pujada de camions i furgonetes. De fet, la vorera s'ha fet amb asfalt perquè no es malmeti o no s'aixequin les llambordes”. També, segons Laguna, “s'ha instal·lat tot un sistema d'enllumenat de baix consum –led– d'acord amb la normativa”. En referència de l'avinguda de l'Esport, el regidor d'Obra Pública va apuntar que, “ja s'ha fet una rotonda gran de cara a encarar-la per a la futura avinguda de l'Esport que connectarà amb la carretera de Montbrió. Ja està planificat perquè hi hagi una continuïtat entre les dues obres. Actualment s'està treballant en dos projectes que tenim a punt d'enllestir: un és el pont per salvar el barranc de la Verge del Camí i l'altre és d'una nova rotonda –a l'alçada dels Bombers– per connectar amb la carretera de Montbrió. Així es permetrà l'entrada a l'estació i a la zona esportiva”.

L'alcaldessa i el regidor d'Obra Pública valoren molt positivament la reconversió de l'antiga N-340

Per altra banda, tant l'alcaldessa com el regidor van valorar la idoneïtat de la reconversió que s'ha fet al voltant del pont de l'antiga N-340, amb l'enderroc de l'antic pont i la urbanització al llarg de l'avinguda del Baix Camp. Segons va dir Mendoza, “amb l'enderroc del pont s'ha produït una gran transformació urbanística per als barris de l'Eixample i de la Pallissa, perquè connecta els dos barris tant a nivell circulatori com de vianants. Es tracta d'una transformació imprescindible que va començar el govern anterior i que s'ha acabat en aquest mandat”. En una mateixa línia es va expressar Laguna: “aquesta obra ha suposat un abans i un després perquè dóna una gran permeabilitat i no hi ha cap separació com la barrera que hi havia. Ara gairebé s'ha convertit en l'entrada principal a Cambrils”.

En aquest punt, Laguna va explicar que encara s'ha d'acabar d'enllestir la part que va des del nou pont en direcció a Tarragona –fins a l'antic Lidl–. El supermercat Mercadona és propietari del solar que hi ha a tocar de l'avinguda d'Adelaida i haurà de fer-se càrrec de la construcció d'una nova rotonda. Per altra banda, també s'ha encomanat redactar el final del projecte per enllestir el tram final de l'avinguda del Baix Camp fins a l'alçada de l'Ermita. Laguna va reconèixer que, tot i que inicialment hi va haver problemes de visibilitat amb la barana, “la resta de l'obra és fantàstica. Sempre que fas una obra surten petits detalls i el que ha de fer l'administració és anar corregint-los. L'obra és una gran obra i quan es faci la rotonda que està projectada quedarà una bona entrada per a Cambrils”.

Imatge de la nova rotonda que s'ha construït al final de l'avinguda de Charles Darwin en direcció a la nova estació de tren i a tocar dels camps de futbol

 

Comenta aquest article