Societat

Carnaval

El regnat carnavalesc d'enguany s'encetarà amb un judici a la sala de plens de l'Ajuntament

Tot és a punt per a una nova i esperpèntica presa de possessió del Carnestoltes, demà a la sala de sessions de l'Ajuntament a partir de 2/4 de 8 del vespre

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'assaig d'aquest passat dilluns a la nit de l'acte d'inici del Carnaval
Un moment de l'assaig d'aquest passat dilluns a la nit de l'acte d'inici del Carnaval | Cedida

Tot és a punt per a una nova i esperpèntica presa de possessió del Carnestoltes, demà a la sala de sessions de l'Ajuntament a partir de 2/4 de 8 del vespre. Aquest cop els de la Nit d'Artistes han preparat un judici en comptes de l'habitual "ple extraordinari" que servia per encetar el regnat carnavalesc. El judici tindrà uns acusats ben especials i repassarà moltes de les coses que han passat aquest darrer any a nivell municipal, amenitzat amb un acompanyament musical i amb algun vídeo en el que es podrà veure una recreació del programa televisiu Joc de Cartes. Abans d'iniciar el judici i com ja és habitual, el rei Carnestoltes farà el seu discurs.

Gran rua de Carnaval amb canvis en el recorregut

El dissabte a la tarda se celebrarà la gran rua de carnaval que enguany aplega 18 colles. La rua sortirà del lloc habitual, el passeig d'Albert i entrarà cap a l'Eixample des l'antiga N-340, cap el carrer del Baix Camp. A continuació baixarà per l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer i passarà pel carrer de la Verge de Montserrat per retornar al passeig la Salle. Des d'aquí, la rua anirà cap el port i entrarà a la Rambla de Jaume I fins a la rotonda del Club Nàutic i passarà per la façana marítima fins el carrer de Robert Gerhard, carrer de la Tramuntana i acabarà al pàrquing de l'Ateneu Juvenil.

Un cop acabada la festa al carrer, l'Ateneu Juvenil acollirà el concert de Carnaval amb el DJ Déjàvu. Els actes del Carnaval 2019 continuaran l'endemà diumenge 3 de març amb el Carnaval infantil, que se celebrarà a la plaça del Pòsit a partir de 2/4 d'1. El darrer acte serà l'Enterrament de la Sardina que es farà el dimarts 5 de març a partir de 2/4 de 8 del vespre. Aquest acte, enguany canvia de format i en comptes de la trobada a la plaça de la Vila i les exèquies a la plaça del Setge que es venien fent els darrers anys, enguany es farà una vetlla a la sala d'actes del Centre Cultural.

Comenta aquest article