Informació general

Civisme

El PP demanarà la creació d'un cos d’agents cívics

Per Redacció

Imatge d'arxiu de desperfectes al mobiliari i pintades al parc del Pinaret
Imatge d'arxiu de desperfectes al mobiliari i pintades al parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

El Partit Popular de Cambrils presentarà, al proper plenari de divendres, una moció en què demanarà al Consistori que incorpori en la seva estructura un cos d’agents cívics i que modifiqui l'Ordenança de civisme. El portaveu popular David Chatelain ha afirmat que "un dels principals problemes que pateix Cambrils avui dia és, sens dubte, l’incivisme, i per tal de lluitar contra les conductes poc exemplars de ciutadans que no respecten ni els espais públics ni els seus veïns, cal prendre mesures". Chatelain ha afegit que "els actes incívics al municipi no només representen una molèstia pels cambrilencs, sinó que en molts casos també tenen un cost econòmic per a l’Ajuntament".

Els agents cívics s’estan mostrant a molts municipis com una eina útil per a frenar les conductes incíviques, i s’han d’englobar en el marc d’un programa destinat a afavorir l’ús cívic dels espais públics, vetllant per les normes de convivència. En molts casos operen com a element dissuasiu, però, arribat el cas, poden requerir a la Policia Local per tal d’obrir expedients sancionadors. En municipis com Cornellà, s’han reduït en més d’un 45% les denúncies i sancions per molèsties veïnals conseqüència de festes o sorolls.

En la moció del PP es proposaran les pautes bàsiques, entre d’altres que es faci una prova pilot amb voluntaris, i no descartant que en un futur es pugui crear un cos estable en el marc dels Plans d’Ocupació local. Els agents s’encarregarien de vigilar els espais públics, especialment parcs i jardins, operar com a eina per combatre la venda il·legal, garantir el bon ús de papereres i contenidors o ajudar els vianants, entre d’altres. La estructura i funcionament del cos s’hauria de concretar en un reglament, que s’integraria en la Ordenança de mesures per a garantir la convivència ciutadana. Els populars recorden que aquesta ordenança porta molt de temps en revisió, fins i tot amb mocions aprovades per a incorporar propostes. Chatelain té clar que "és un altre exemple de lentitud i manca de decisió" en la gestió del consistori cambrilenc.

Comenta aquest article