Societat

Xerrada

Ensenyant a salvar vides, amb Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina de la URV

Per Redacció

Olga Gibert, Mateu Huguet, Francesc Garriga, Antoni Castro i Salvador Sarrà, en el sopar del Rotary Club de Cambrils, ahir a la nit
Olga Gibert, Mateu Huguet, Francesc Garriga, Antoni Castro i Salvador Sarrà, en el sopar del Rotary Club de Cambrils, ahir a la nit | Cedida

Emmarcat dins de les conferències-sopar que organitza el Rotary Club de Cambrils, ahir el Dr. Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina de la URV, va explicar un sistema absolutament innovador i punter que s'està portant a terme a la facultat que ell dirigeix, sota el nom de Centre de Formació i Innovació en Simulació (CFIS). Aquest sistema es basa en actors que simulen malalties reals, amb diagnòstics que van a càrrec dels estudiants. Així mateix es desenvolupen, amb ajuts de psicòlegs, pràctiques amb les formes i maneres de donar i comunicar diagnòstics a pacients i familiars.
 
Es tracta d'una avaluació formativa en escenari real, esforç que es veu compensat i recompensat amb l'alta qualitat que assoleixen els alumnes i que lògicament se'n beneficia tota la societat.  En un altre apartat de la conferència també va explicar el programa de suport vital bàsic escolar, dins de la campanya "contribuir a salvar una vida" del Consell Català de Ressuscitació, on han ensenyat a través de diferents centres educatius de les nostres comarques, entre ells Cambrils, a portar a terme reanimacions d'urgència així explicar les funcions dels desfibril·ladors. Aquesta campanya ha arribat a gairebé 1300 alumnes i ja ha obtingut els primers resultats salvant vides. El doctor Castro va explicar el cas concret de com un petit va salvar el seu pare, així com el cas d'un altre noi que es va trobar amb aquesta situació amb una altra persona al carrer i el va mantenir viu fins que van arribar els serveis d'urgència.
 
A l'acte també vhi va ser present el doctor Mateu Huguet, Director General de l'Hospital de Reus i del que depèn l'Hospital Lleuger de Cambrils. L'acte va ser presentat pel doctor Salvador Sarrà, Director Assistencial i cap d'Urgències de l'Hospital de Sant Joan de Reus i membre del Rotary Club Cambrils.  La conferència que va ser seguida amb molta expectació per la trentena de persones assistents al sopar i després es va obrir un col·loqui amb un torn de preguntes.

 

Comenta aquest article