Informació general

Revista Cambrils edita un suplement especial sobre els ajuntaments cambrilencs de la Segona República

Per RedaccióEl suplement especial editat per Revista Cambrils
Revista Cambrils ha editat un suplement especial sobre els ajuntaments cambrilencs de la Segona República i el primer acte d'homenatge als caiguts en el Setge de Cambrils de 1640.

Aquest 2006 se celebren dues efemèrides importants. Per una banda, se celebren els 75 anys de la proclamació de la Segona República. En aquest suplement es presenta un treball d’investigació de l’historiador cambrilenc i col·laborador de Revista Cambrils Manel Tarés, fet amb tot rigor, sobre els diferents consistoris que hi va haver a Cambrils des de la proclamació de la República fins a la finalització de la guerra civil i la instauració de la dictadura del general Franco.

D’altra banda, aquest mes de desembre s’escau una efemèride important per a la memòria històrica de Cambrils, els 75 anys del primer homenatge als caiguts en el Setge de Cambrils de 1640, a càrrec de l’associació Palestra, una entitat que a més d’encarregar-se de la restauració del portal del carrer Major i la inscripció de la placa commemorativa que hi ha a la muralla, va portar un seguit de personatges destacats que van fer un míting des del balcó de l’Ajuntament. A la part final del suplement especial, sota el títol “27 de desembre de 1931. Primer acte d’homenatge a les víctimes del Setge de Cambrils de 1640”, es publica el treball d’investigació que Manel Tarés ha fet sobre aquest fet històric.

D'aquest suplement se n'ha fet un tiratge de 2.000 exemplars, que es distribuiran juntament amb l'edició impresa del mes de novembre de Revista Cambrils, que els subscriptors rebran a casa seva i que també es podrà trobar a les llibreries de Cambrils.


Comenta aquest article