Informació general

Equipaments

El parc per a gossos continua sense porta

L'accés a aquest recinte, de més de 17.000 metres quadrats de superfície, queda sempre obert i els propietaris dels gossos que l'utilitzen han d'estar sempre atents a que no se'ls escapi el gos

Per Lluís Rovira i Barenys

L'accés a l'àrea d'esbarjo pera gossos no disposa de porta
L'accés a l'àrea d'esbarjo pera gossos no disposa de porta | Lluís Rovira i Barenys

L'àrea d'esbarjo per a gossos, que es va posar en funcionament a principis del passat mes d'octubre, continua sense porta. L'accés a aquest recinte, de més de 17.000 metres quadrats de superfície, queda sempre obert i els propietaris dels gossos que l'utilitzen han d'estar sempre atents a que no se'ls escapi el gos. El mateix regidor de Serveis, Antonio Laguna reconeixia aquesta mancança en el ple que es va celebrar a meitats del passat mes de desembre. Segons va dir el regidor, "he anat diverses vegades al parc i he parlat amb la gent per conèixer les seves inquietuds. Als dos dies de la seva inauguració em van transmetre que hi havia un problema amb la porta". Laguna també va dir que havia pres el "compromís de posar una porta perquè els gossos poden sortir a fora amb el perill que passi algun cotxe i els atropelli. Està contemplat posar una porta d'accés al parc de gossos i aquest mes de gener estarà posada, al menys ho intentarem". Però ha passat el mes de gener i bona part del mes de febrer i el parc de gossos continua sense porta.

Forats a la tanca i grans branques per recollir

Diferents usuaris d'aquesta àrea d'esbarjo per a gossos han explicat a revistacambrils.cat que és important que hi hagi una porta per no haver d'estar pendent que els gossos s'escapin. I, també, que aquesta no és l'única deficiència que presenta el parc. Segons ha explicat una usuària, "la tanca que delimita el recinte té forats per on també s'escapen els gossos". Els usuaris també es mostren crítics amb el manteniment del parc, "han caigut grans branques d'arbre durant aquest temps que fa que està obert i no les han vingut a retirar. Hi ha algun arbre mort, que algú l'ha assenyalat, per avisar del perill que pot suposar que caigui". Pel que fa a la zona d'agility per a gossos, consideren que és molt precària, amb només dos elements, "al principi d'obrir-se aquesta àrea per a gossos va venir molta gent atreta pel reclam que havien sentit de la zona d'agility. Quan van venir i van veure el que era, van marxar i no han tornat més".

Inaugurat fa quatre mesos

L'àrea d'esbarjo per a gossos es va obrir al pública principis del mes d'octubre passat. El cost de l'adequació d'aquest espai va ser de 24.850 euros i va anar a càrrec de l'empresa Consan Prestaciones y Servicios Cambrils. Els treballs van consistir en la col·locació d’una part de la tanca perimetral de xarxa metàl·lica rígida amb un accés per la riera d’Alforja, així com el desbrossament del solar. Pel que fa al mobiliari urbà, s’hi van instal·lar un cartell informatiu a l'entrada, dos bancs, una font per a gossos i dos elements de joc certificats per la Federació Canina Internacional. Concretament, els jocs són un túnel rígid i una rampa de pujada i baixada. El dia de la inauguració, el regidor Antonio Laguna va manifestar que l’Ajuntament tenia previst introduir-hi millores en funció de les necessitats de les persones usuàries, com ara algunes taules de pícnic, més bancs i més jocs per a les mascotes.

Troncs i branques caigudes a l'àrea d'esbarjo per a gossos / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article