Informació general

S'enllesteix l'asfaltat de l'avinguda de Charles Darwin

Aquest matí s'està acabant d'asfaltar aquest vial en el seu darrer tram, al costat de la font del Centenari, i s'estan donant els darrers retocs

Per Redacció

Asfaltat del tram contigu a la font del Centenari, aquest matí
Asfaltat del tram contigu a la font del Centenari, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Les obres de condicionament de l'Avinguda de Charles Darwin ja estan gairebé enllestides. Aquest matí s'està enllestint l'asfaltat del carrer en el seu darrer tram, al costat de la font del Centenari, i s'estan donant els darrers retocs al llarg d'aquesta avinguda que connecta el nucli urbà amb la zona esportiva municipal així com amb la nova estació del tren i que es convertirà en la porta d’entrada a Cambrils per les persones que arribin en tren a la ciutat quan el nou traçat ferroviari entri en funcionament.

Les obres es van iniciar a meitats del mes d'octubre

A meitats del passat mes d'octubre van començar les obres de l'avinguda de Charles Darwin. L'obra s'ha dividit en dues fases: en la primera fase de les obres –adjudicada a l'empresa M. I J. Gruas SA per un pressupost de 214.253 euros– es van col·locar les vorades de formigó que configuren la zona enjardinada del costat del Parc Pinaret, la vorada del carril bici i la franja d’aparcaments que toca a la calçada, la rigola que divideix la franja d’aparcaments i la calçada, i les pre-instal·lacions de la xarxa de reg, l'enllumenat i la recollida aigües pluvials. La segona fase –adjudicada a l'empresa Civil Stone SL– consisteix en l’execució de la calçada i la construcció de la rotonda de l’avinguda de l’Esport. El pressupost d’execució és de 422.144,80 euros.

Els treballs suposaran la renovació total de la zona contigua al parc del Pinaret i afectaran a una superfície de 18.983 metres quadrats situats al marge de ponent de la riera d'Alforja. L’avinguda tindrà una zona enjardinada, dos carrils de circulació rodada, una franja d’aparcament en línia, una zona enjardinada amb arbustos, un carril bici, una vorera de quatre metres d’amplada i un tercer espai enjardinat fins a la tanca del Parc del Pinaret.

Operaris fent els darrers retocs, aquest matí, a l'avinguda de Charles Darwin / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article