Societat

Gastronomia

La galerada popular al Port serveix unes 1.500 racions de fideus rossos

La tradicional recepta d'abordo de fideus rossos amb galeres –cuinats per membres de la Confraria de Pescadors– va atreure molta gent que no es va voler perdre aquesta degustació gastronòmica

Per Berta Ruiz

Un moment de la galerada popular al Port, ahir al migdia
Un moment de la galerada popular al Port, ahir al migdia | Berta Ruiz

Una gernació de persones es va congregar, ahir al migdia al Port de Cambrils, a la tradicional galerada popular –emmarcada en les quinzenes Jornades de la Galera–. La tradicional recepta d'abordo de fideus rossos amb galeres –cuinats per membres de la Confraria de Pescadors– va atreure molta gent que no es va voler perdre aquesta degustació gastronòmica. Enguany, es van servir uns 1.500 tiquets, una xifra superior a la que hi va haver l'any passat quan es van servir unes 1.200 racions. El tast de fideus anava acompanyat amb un got de cava o bé una ampolla d'aigua. Molta gent va aprofitar les taules instal·lades davant de les Escales Reials o d'altres indrets del Port per degustar el seu plat de fideus.

Activitats paral·leles

A banda, davant de les Escales Reials, també va tenir lloc l'espectacle Pescaplàstik. Va ser un xou de clown dirigit al públic familiar i infantil per sensibilitzar sobre la importància de l’impacte dels plàstics i els residus en el mar i la sobreexplotació de la pesca. Durant el matí tampoc hi van faltar les passejades amb llagut organitzades per Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils, així com demostració de vela llatina a càrrec de l'Arjau. Dissabte a la tarda, a la Torre del Port, es va organitzar un taller familiar anomenat "Descobreix i pinta una galera".

 

 

 

 

Comenta aquest article