Ajustada derrota del CB Cambrils a la pista del CB Valls que li pren la quarta posició del grup

Partit de la primera volta de la lliga entre el CB Cambrils i el CB Valls, el passat mes d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

Bàsquet                 Tercera Masculina             Grup 8

CB Valls 61 - Hyundai CB Cambrils 57

HYUNDAI CB CAMBRILS: Álex Rodríguez (13), Rubén Molina (4), Òscar Lázaro (3), Marc Torrente (5), Òscar Font (2) – 5 inicial – Antonio Cañete (0), Emi Sanfilippo (5), Pablo Fernández (7), Pere Tost (8), Guillem Álvarez (4), Ramon París (4), Andreu Febrer (2).

3 triples (Rodríguez, Fernández, Sanfilippo). 16/26 tirs lliures. 29 faltes personals. Eliminats: Rodríguez (33’), Sanfilippo (40’)

Parcials: 18-20 / 32-45 / 52-48 / 61-57.

El partit disputat el diumenge enfrontava els dos equips que estaven empatats en la quarta posició de la lliga. El partit, finalment, es va decantar per part vallenca que ara avança en un punt als cambrilencs en la taula. Tot i això, l’average particular entre ambdós equip és favorable al Hyundai CB Cambrils, ja que en el partit de la primera volta van guanyar d’11 punts.

El primer quart de l’enfrontament va ser molt igualat. Els dos equips jugaven amb un ritme molt viu, i els atacs aconseguien dominar per sobre de les defenses, sense que cap equip pogués agafar distàncies en el resultat. En el segon quart la tònica seguia sent igual, fins que es va arribar al minut 15. A partir d’aquí, el Hyundai CB Cambrils va poder ajustar la seva defensa i va trencar el partit amb un parcial important de 5 a 16, passant del 27-29 a un 32 a 45 al descans, que semblava que deixava les coses definides, vistes les dinàmiques que portaven els equips.

Després del descans, però, es van girar totalment les coses. Els vallencs van sortir amb ganes després de com s’havia acabat el quart anterior, mentre que els cambrilencs van sortir amb la intenció de jugar igual. La diferència va ser que les accions cambrilenques no reeixien: malgrat tenir bones opcions de llançament, la pilota no entrava a cistella. Així, poc a poc, els vallencs es van anar apropant en el marcador, fins tornar a avançar-se en el minut 27 (47-45), amb un parcial molt dolorós de 15 a 0, que acabaria sent de 20 a 3 en el tercer quart. El resultat al final del quart era de 52 a 48, que encara deixava el partit obert per als dos equips.

En el darrer quart, el Hyundai CB Cambrils anava anotant molt lentament, però va aconseguir tornar a posar-se per davant i, a manca de 2 minuts, guanyava per 3 punts, 54 a 57. Els cambrilencs ja no anotarien més, i el CB Valls ho faria a manca de 16 segons per posar-se 59-57. La darrera possessió del Cambrils va acabar amb una pèrdua de pilota forçada per la dura defensa vallenca, i la falta posterior cambrilenca va fer que, anotant els tirs lliures, els vallencs acabessin guanyant de 4 punts.