Informació general

Espai urbà

L'AdC demana que es retirin les tanques de la plaça del Pòsit i que s'adequï l'espai per als veïns

La formació ha demanat a l'equip de govern que, "mentre no es resolgui la construcció de l'edifici projectat, es negociï amb la propietat l'aprofitament públic d'aquesta zona", on fa 10 anys que hi ha unes tanques

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Rosita Martínez, Ivan Sanz i Gorka Martín de l'AdC, ahir al matí, a la plaça del Pòsit
D'esquerra a dreta: Rosita Martínez, Ivan Sanz i Gorka Martín de l'AdC, ahir al matí, a la plaça del Pòsit | Berta Ruiz

L'Assemblea de Cambrils va convocar una roda de premsa, ahir al matí a la plaça del Pòsit, per denunciar la situació d'aquest espai i per reclamar solucions a l'equip de govern municipal. El portaveu de l'AdC –Ivan Sanz–, acompanyat d'altres membres de les formació, va manifestar que "la plaça del Pòsit –que era un dels espais més emblemàtics del municipi i que albergava un edifici singular–, actualment és alguna cosa totalment diferent. L'han transformada en un lloc que mostra un solar buit, abandonat i vorejat amb una tanca. Aquesta és la foto que porta oferint la plaça des de fa 10 anys".

Per aquest motiu des de l'AdC demanen que, "mentre no es resolgui la construcció de l'edifici projectat, demanem que s'obri aquest espai als veïns; que l'equip de govern municipal abandoni la seva habitual actitud d'apatia i d'immobilisme i que negociï amb la propietat un aprofitament públic d'aquesta zona com ha passat en altres espais com per exemple el pàrquing de l'Ateneu Juvenil que, durant durant molts anys, ha ofert un servei de pàrquing públic fins que la propietat el va reclamar per a ús privat. L'Ajuntament ha de prioritzar l'interès públic a l'apatia i immobilisme institucional. En 10 anys cap govern municipal ha negociat aquest espai per a que estigui obert als veïns, l'Ajuntament té competència negociadora".

L'AdC proposa retirar les tanques, pavimentar i obrir l'espai als veïns

El regidor de l'AdC va proposar que es retirin les tanques del solar que hi ha al mig de la plaça, que es pavimenti i que s'obri abans de la temporada d'estiu. A més, va apuntar que, "si finalment l'empresa no executa el projecte, una bona opció seria 'remunicipalitzar' l'espai i construir-hi un equipament d'ús públic: un mercat, una sala polivalent de música, un teatre o un local per a entitats i veïns". Sanz també va lamentar els greuges patits pels comerços i restaurants de la zona i que "no se'ls hagi aplicat cap bonificació tributària. Critiquem la mala imatge que hem donat des des fa molts anys d'un dels espais més emblemàtics de Cambrils". Sobre la situació actual del projecte de construcció de l'hotel del Pòsit, Sanz va indicar que, "hi ha secretisme municipal, ningú parla i tothom evita el tema, tot i que s'han fet preguntes en seu plenària. La realitat són tanques i un espai tancat que està generant problemes als veïns".

"Pla de xoc urgent" de neteja dels carrers del Port i convertir el carrer de Pau Casals en una zona de vianants

Per altra banda, des de la formació van demanar "un pla de xoc urgent" de neteja per als carrers del Port. "No pot ser que a l'estiu els contenidors no es netegin adequadament i que la brutícia sigui la nota predominant" va afirmar Sanz. També va demanar que es plantegi la conversió del carrer de Pau Casals en una zona de vianants per tal d'activar aquesta zona comercial. "Només deixar entrar a càrrega i descàrrega i als residents amb aparcament. Ara mateix és un desastre" va cloure.

L'Assemblea de Cambrils ha convocat als veïns a una reunió per abordar aquesta problemàtica i "exigir al govern una solució efectiva" per a la plaça del Pòsit. La trobada tindrà lloc el dijous 21 de febrer, a les 19.30 hores, al centre cívic Les Basses.

L’Apunt

14 anys de l'enderroc de l'edifici del Pòsit
Recordem que el juny de 2005 es va enderrocar l'edifici del Pòsit. Després de les tasques de desenrunament i neteja, el solar es va asfaltar i es va adequar com un aparcament en superfície que va estar en servei durant uns 4 anys aproximadament. L'any 2010 es va iniciar la construcció de l'aparcament soterrat de la plaça del Pòsit que no va estar exempta de complicacions, queixes i ensurts per als veïns. El juliol de l'any 2012, l'aparcament soterrani va entrar en funcionament. Ara fa uns 10 anys es van instal·lar les tanques que voregen el solar on s'hi ha de construir l'edifici del Pòsit.

Comenta aquest article