Esports

Mitja Marató

Arriba la 10a edició de la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils pels amants del «running»

Per Berta Ruiz

Juanan Fernández, Camí Mendoza i Josep M. Vallès en la presentació de la Mitja Marató de Cambrils, ahir al matí
Juanan Fernández, Camí Mendoza i Josep M. Vallès en la presentació de la Mitja Marató de Cambrils, ahir al matí | Berta Ruiz

El proper 24 de febrer, Cambrils acollirà la 10a edició de la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils –organitzada per l'empresa Running Solutions amb el suport de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils–. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació de la prova a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández.

Cursa de 5 km, la novetat d'enguany

La prova reuneix tres modalitats: la Mitja marató (21,097km), els 10K, els 5k –una de les grans novetats d'enguany– i la cursa de “Rollers” també de 10 km. El punt de sortida serà a les 10 hores des de l'avinguda dels Països Catalans, davant de l'Ajuntament. Els i les atletes baixaran fins al Passeig de les Palmeres, giraran a l’esquerra i avançaran fins quasi al límit amb el terme municipal de Salou, on canviaran de sentit i tornaran cap a la línia d’arribada. Els inscrits a la Mitja Marató donaran una segona volta. Actualment, la carrera ja compta amb més de 1.200 inscrits procedents de fins a 8 països, i un total de 16 províncies de l'Estat espanyol representades. La previsió és arribar al voltant dels 1.800 o 2.000 participants.

Les persones interessades tenen temps fins el dijous, 21 de febrer, per fer la seva inscripció a la Mitja Marató. Tal com van explicar a la presentació, una de les característiques que diferencia la prova cambrilenca és el fet que, possiblement, és la prova més plana de les que es realitzen, cosa que la converteix en una cita ideal per a esportistes que volen millorar les seves marques personals o iniciar-se al món del running, corrent al costat del mar i amb un bon clima. En aquesta edició, la Mitja Marató també comptarà amb la presència d'esportistes d'alt nivell com el campió d’Espanya, Jaume Leiva.

Presentació del llibre del periodista Xavier Bonastre "100 històries del córrer"

En la roda de premsa, Juanan Fernánez va fer un repàs de l'evolució de les nou edicions anteriors i va destacar els atractius que s'han preparat per aquest desè aniversari. Entre d'altres activitats hi haurà la presentació del nou llibre del periodista Xavier Bonastre "100 històries del córrer", es lliuraran samarretes commemoratives als inscrits, es farà el sorteig d'un cap de setmana a Port Aventura, s'instal·larà una pantalla gegant per seguir la prova i també hi haurà una avituallament a la línia de meta consistent en una tapa de fideus rossos i una cervesa. A més de la Mitja Marató i de les curses de 10 i 5 quilòmetres, a les 12:15 hores sortirà la tradicional cursa infantil “Cambrils Corre”, oberta per a tots els públics.

Tant l'alcaldessa com el regidor d'Esports van destacar la consolidació de la prova i l'èxit de participació que té, any rere any. També van recordar l'aposta de Cambrils per l'esport i pel turisme esportiu i que, proves com aquesta, són un referent dins del calendari esportiu . L'alcaldessa va destacar la novetat de la distància dels 5 quilòmetres pensada per obrir-se a les persones que s’inicien en el món del running

El dia previ a la Marató, dissabte 23 de febrer a la tarda, hi haurà l’exposició i el lliurament de dorsals al Palau Municipal d'Esports, es presentarà el llibre “100 històries per córrer” i se celebrarà una taula rodona amb l’atleta d’elit Jaume Leiva.

L’Apunt

Programa

Dissabte 23 de febrer

16:00-20:00 – Lliurament de dorsals – Palau Municipal d’Esports de Cambrils

19:00 - Presentació del llibre “100 històries del córrer” de Xavier Bonastre

Diumenge 24 de febrer

08:00-09:30 – Lliurament de dorsals – Palau Municipal d’Esports de Cambrils

10:00 – Sortida Rollers – Plaça de l’Ajuntament

10:04 – Sortida Mitja Marató, 10k i 5k – Plaça de l’Ajuntament

12:10 – Cambrils Corre (Curses Infantils) – Plaça de l’Ajuntament

12:30 – Lliurament de premis – Plaça de l’Ajuntament

Comenta aquest article