Informació general

S'inicien les emissions de TV Cambrils amb la gala d'inauguració del passat dijous

Per Berta Ruiz



Robert Benaiges i Josep Masdeu van prémer el botó que engegava oficialment les emissions de TV Cambrils
El passat dijous 7 de desembre, al Cinema Municipal Rambla, es va fer la gala d'inauguració de TV Cambrils amb la qual es va fer l'encesa oficial de les emissions d'aquest nou mitjà de comunicació local. A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el delegat territorial del Govern –Josep M. Sabaté–, l'exconseller de Governació –Xavier Sabaté–, el regidor d'Obres i Serveis de la Selva del Camp –Josep Masdeu–, l'alcalde de Reus –Lluís Miquel Pérez– i nombrosos regidors del consistori cambrilenc, a banda d'altres professionals de la comunicació que van assistir a l'acte.

La companyia Bon Rotllo Productions va ser l'encarregada d'amenitzar la vetllada amb un espectacle d'esquetxos i paròdies d'alguns dels programes de televisió més actuals i populars, com alguns programes del cor o els programes musicals que més triomfen en l'audiència.

El moment culminant de la gala, però, es va viure quan Robert Benaiges i el regidor selvatà Josep Masdeu es van dirigir als estudis de Ràdio i Televisió de Cambrils. Allí, el director de TV Cambrils –Josep M. Pagès–, els va donar la benvinguda i van entrar a la sala de realització, on van prémer el botó que encenia oficialment les emissions de TV Cambrils.

Posteriorment va arribar el torn de parlaments. El primer en prendre la paraula va ser Josep M. Pagès, que va agrair a tota la gent que ha col·laborat en el projecte, sobretot va agrair la paciència i esforç de l'equip de Ràdio i Televisió de Cambrils, "han estat dos mesos d'esforços, que ara tenen un fruit". Per la seva banda el regidor selvatà Josep Masdeu –en representació del seu consistori– va dir unes paraules, després "de viure un moment tan especial i espectacular com l'encesa de TV Cambrils". Segons Masdeu, "aquest és un projecte important per a la vostra ciutat, un nou mitjà de comunicació que serà un enriquiment per la comunicació de Cambrils". El regidor de la Selva també va voler agrair la col·laboració conjunta dels dos consistoris, i la confiança que Cambrils ha dipositat en un poble més petit. Josep Masdeu es va mostrar convençut de l'èxit d'aquest nou mitjà de comunicació, "TV Cambrils serà un gran projecte, molt ambiciós. Un espai comú d'integració per als cambrilencs i cambrilenques. Desitjo un gran futur i molts èxits, per aquesta nova televisió pública que serà respectada pels ciutadans".

Finalment, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va dirigir unes paraules al públic: "aquest dia em fa especial il·lusió, ja que avui és un dia important per Cambrils. Neix TV Cambrils. La televisió local s'ha anat imposant en la vida quotidiana de la gent, arribant allí on altres mitjans no poden arribar. TV Cambrils  estarà al servei de la ciutadania per integrar. Un espai de trobada, on tothom faci sentir la seva veu, igual com ha fet Ràdio Cambrils durant la seva història. D'aquí el nostre lema: ‘som naltros’". Robert Benaiges també va voler agrair el treball realitzat per Esther Prats i Josep M. Pagès, i especialment als treballadors de Ràdio Cambrils, "per la seva paciència i predisposició". Finalment, Benaiges va animar a "sintonitzar, mirar, sentir i participar de TV Cambrils. Això significarà un abans i un després en el panorama comunicatiu de casa nostra. TV Cambrils serà un mitjà de referència".

Per finalitzar la gala, es va poder veure un vídeo en què diferents representants polítics locals i periodistes donaven la benvinguda al nou mitjà, entre aquests els portaveus locals del PSC –Joan Mas–, ERC –Joan Recasens– i ICV –Salvador Matas–, el director de Revista Cambrils –Lluís Rovira– el periodista cambrilenc Xavier Bas i el pilot cambrilenc Ivan Cervantes. A banda, algunes de les cares més conegudes de la televisió catalana també van voler donar la benvinguda a TV Cambrils, com Albert Om –presentador de El Club-, José Corbacho –actor i humorista–, el cambrilenc Xavier Cassadó, Toni Solé i Queco Novell –des del plató del programa Polònia– i Andreu Buenafuente, juntament amb Jordi Évole "el follonero".

Comenta aquest article