Informació general

Eleccions Municipals

Primàries Catalunya celebra l'acte central de presentació de les candidatures municipals

Per Redacció

Anna Arquè. Aamer Anwar i Sergi Mateu, en un moment de l'acte de presentació de candidats de Primàries Catalunya, celebrat aquest passat dissabte al matí a Castelldefels
Anna Arquè. Aamer Anwar i Sergi Mateu, en un moment de l'acte de presentació de candidats de Primàries Catalunya, celebrat aquest passat dissabte al matí a Castelldefels | Cedida

Una petita representació del Comitè Local Organitzador de Primàries Cambrils va assistir, aquest passat dissabte 9 de febrer, a l’acte de presentació dels candidats i les candidates de les primàries del proper 23F, que es va celebrar a les 12:00h al Teatre Plaza de Castelldefels. L’acte, que va ser presentat per l’actor Sergi Mateu, va comptar amb la participació d'Anna Arqué, Portaveu Primàries Catalunya i també Portaveu de la "International Commission of European Citizens" (ICEC); de Jordi Graupera, alcaldable amb la llista electoral resultant de les Primàries Barcelona i de Josep Manel Ximenis, coordinador de Primàries Catalunya. Jordi Graupera va destacar l’“incendi” que està suposant Primàries Catalunya, “així és com es venç l’Estat espanyol, i com se supera el sistema de partits verticals, jeràrquics i endreçats” perquè, va reblar, “el poder rau en la presa de decisions autònomes”. A més, també van intervenir-hi els equips i alcaldables de Primàries Terrassa, Sant Just Desvern i l'Hospitalet de Llobregat, els 3 municipis responsables de les exitoses primàries fetes el passat 2F.

La intervenció més esperada fou la d'Aamer Anwar, rector de la Universitat de Glasgow i advocat de la consellera Clara Ponsatí, que va exposar als assistents la seva visió sobre el moment polític que viu Catalunya i va mostrar el seu suport al moviment de Primàries Catalunya. Anwar també va denunciar la “hipocresia” dels líders europeus, que “es manifesten en contra de situacions d’altres països, com ara Veneçuela, però callen amb el que passa a Catalunya”. “Només vosaltres podeu determinar el vostre futur, i serà aleshores quan rebreu el reconeixement internacional”, va subratllar.

Parades informatives a Cambrils

Aquesta, però, no ha estat l’única acció que s'ha dut a terme des de Primàries Cambrils aquest cap de setmana, ja que tant dissabte com diumenge al matí es van muntar parades informatives per tal d’acostar aquest projecte obert, inclusiu i 100% participatiu a la ciutadania de Cambrils. Aquest cap de setmana s'han muntat parades informatives a Vilafortuny i al passeig litoral de ponent, a la zona de la Llosa. De cara al proper cap de setmana està previst que les parades es muntin a la Plaça Josep Martí Nolla, el dissabte al matí, i al Passeig de Llevant (zona Regueral) el diumenge. A més, el divendres dia 15 es farà la presentació dels candidats cambrilencs, acte del qual es donaran els detalls via xarxes socials.
Primàries Cambrils ja té 265 electors inscrits tot i els mitjans limitats de què es disposa ja que, en tant que no és cap partit polític, no rep cap mena de finançament públic ni privat més enllà de les aportacions que fan els membres del Comitè Local Organitzador. L’objectiu ara mateix és superar els 300 electors que votaran els membres de la llista i l’ordre en què hi aniran el proper 23 de febrer. Per poder ser elector cal registrar-se al web www.primariescatalunya.cat i posteriorment, validar el registre de manera presencial els dies i hores que s’anuncien via xarxes socials.
 

Comenta aquest article