Informació general

Manifest

Uns 500 alcaldes catalans mostren el suport als presos polítics en un acte a l'Ajuntament de Barcelona

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, com a representant d'ERC, va ser un dels sis alcaldes i alcaldesses que van llegir el manifest

Per Redacció

Un moment de la intervenció de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, a l'acte celebrat a l'Ajuntament de Barcelona (Captura de pantalla de la notícia emesa per TV3)
Un moment de la intervenció de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, a l'acte celebrat a l'Ajuntament de Barcelona (Captura de pantalla de la notícia emesa per TV3) | Cedida (www.ccma.cat)

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va tenir un paper destacat en l'acte que van protagonitzar, ahir, prop de 500 alcaldes de Catalunya que es van aplegar a l'Ajuntament de Barcelona per demanar que el judici que començarà demà sigui "just i imparcial" així com que s'apliqui la llibertat immediata dels presos polítics perquè puguin assistir en llibertat al judici en el Tribunal Suprem. L'acte, organitzat per l'Associació Catalana de Municipis i l'Ajuntament de Barcelona, es va fer al Saló de Cent de l'ajuntament barceloní. El manifest el van llegir sis alcaldes en representació de diferents formacions polítiques i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ho va fer com a representant municipal d'ERC. La resta d'alcaldes i d'alcaldesses que hi van participar van ser l'alcalde de Les, Emili Medan (Unitat d'Aran-PSC); el de Cercs, Jesús Calderer (Demòcrates); el de Mieres, Enric Domènech (CUP); la de Montcada i Reixac, Laura Campos (CatComú) i la de Tortosa, Meritxell Roigé (PDeCAT).

En el comunicat, els alcaldes també van exigir el respecte "als drets fonamentals com són el dret de reunió i manifestació, el dret de participació política i la llibertat d'expressió i d'informació." El manifest expressava el suport a tots els dirigents polítics i socials "perseguits amb acusacions infundades" i a les seves famílies, i reivindicava que posar urnes no és cap delicte. També es va defensar la necessitat d'una solució política i democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya "a través del diàleg sense condicions", i s'hi manifestava el compromís del món local per "garantir l'exercici dels drets i llibertats de la ciutadania, i el dret a decidir el futur de Catalunya". Un cop es va acabar de llegir el comunicat, els alcaldes es van posar dempeus i van cridar "i-inde-independència".