Informació general

Polítiques d'Igualtat

L'Ajuntament dedica el calendari per a la igualtat a fomentar la pràctica esportiva sense prejudicis de gènere

Per Redacció

Imatge del calendari
Imatge del calendari | Cedida

L’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils ha dedicat enguany el calendari per al foment de la igualtat de gènere a la pràctica dels esports sense limitacions socials derivades de prejudicis de gènere. Aquest és el segon any que l’Ajuntament edita i distribueix un calendari escolar i comunitari per trencar estereotips i promoure la igualtat de gènere. La iniciativa s’emmarca en el Projecte Calendaris pel foment de la igualtat de gènere en l’àmbit educatiu i comunitari amb el lema “Deixem d’etiquetar per deixar ser!”. El pòster calendari d’aquest 2019 es titula “Els esports t’esperen! Tria el que més t’agradi” i té per objectiu crear nous imaginaris on les nenes i els nens sàpiguen que poden practicar tots els esports sense cap mena de limitació social.

Fomentar l'esport com element de coeducació

En aquesta línia, el calendari també vol reconèixer la vàlua social i esportiva de Bobbi Gibb i katherine Switzer, que van desafiar les prohibicions per les dones de poder córrer a la marató de Boston (els anys 1966 i 1967 respectivament) i van aconseguir acabar amb les discriminacions sexistes i obrir camí per totes les dones en la pràctica esportiva i en el ple reconeixent dels drets de les dones. Amb aquesta acció de sensibilització es vol fomentar l’esport com un element clau per avançar en la coeducació de nens i nenes, amb l’objectiu que els infants puguin desenvolupar tot el seu potencial, en qualsevol àmbit de la vida, i ensenyar-los a respectar les diferències individuals i a relacionar-se com a iguals.

El calendari, il·lustrat per l’artista Christian Granero, s’ha distribuït a totes les aules i alumnat de les escoles de primària i llars d’infants del municipi. També està disponible per la ciutadania en format físic en diferents espais municipals, així com en format digital a la web de l’àrea de polítiques d’igualtat http://www.cambrils.cat/igualtat.

Comenta aquest article