Informació general

La Cooperativa Agrícola celebrarà la Festa de l'Oli Nou el proper 10 de desembre

Per Judit Pinazo



Oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils
El proper diumenge, 10 de desembre, la Cooperativa Agrícola de Cambrils celebrarà per primera vegada la Festa de l'Oli Nou. L'acte s'iniciarà a les 9 del matí amb un esmorzar popular, amb l'oli com a protagonista. Per tal de donar els detalls sobre la festa i fer balanç de la campanya de l'oli d'enguany, el passat dimarts 5 de desembre es va celebrar una roda de premsa, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, a la carretera de Cambrils a Montbrió.

Un dels principals objectius de la festa és, a banda que la gent provi l'oli nou d'enguany, donar a conèixer tots els premis i reconeixements que ha rebut la Cooperativa durant la temporada 2005-2006, entre ells destaquen el Primer Premi al Millor Oli d'Oliva Verge Extra d'Espanya 2006, atorgat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació o el LA Country Fair 2006 Gold Medal Award.

Fins ara la festa dedicada a l'oli de la Cooperativa Agrícola es feia per Sant Antoni, al mes de gener, però com que enguany ja es preveia que la collita finalitzaria abans, des de la Cooperativa es va decidir organitzar aquesta festa, que alhora és molt popular en la majoria de pobles de la demarcació. El president de la Cooperativa Agrícola –Anton Mendoza– explicava que enguany s'ha volgut organitzar la festa per donar a conèixer els reconeixements que ha rebut l'oli de la Cooperativa durant aquest 2006 i amb la intenció que tingui una bona rebuda per tal de donar-li una continuïtat.

El preu del tiquet de l'esmorzar és de dos euros i inclourà pa, carn, vi i oli d'enguany, recent sortit del molí.

La collita d'enguany

En la presentació de la Festa de l'Oli Nou, Anton Mendoza, va fer balanç de la temporada d'oli d'aquest any, que serà un 60% inferior a la de l'any passat, en què es van moldre 3.500 tones d’olives, equivalents a 600.000 litres d’oli. Segons Mendoza en la temporada d'enguany s'arribarà com a molt a 2 milions de quilos d'olives. Per altra banda, cal destacar que, la temporada de l'oliva que es va iniciar el passat 2 de novembre enguany acabarà abans de les festes de Nadal, un fet insòlit, ja que habitualment pel pont de la Puríssima sempre s'havia treballat, comentava Mendoza.

Tot i que enguany la collita ha estat força inferior a la de l'any passat, sí que han crescut les exportacions d'oli de la Cooperativa Agrícola. Tal i com explicava Mendoza, les exportacions se situen entorn el 70% i la demanda va en augment. I és que l'oli verge extra de la Cooperativa s'exporta en quantitats importants a Anglaterra, Irlanda, els Estats Units, Holanda o el Japó i va a parar a mans de cuiners tan importants com la reconeguda restauradora catalana Carme Ruscalleda, que compta amb tres estrelles Michelin, en els seus restaurants de Sant Pol i Tòquio. L'oli de la Cooperativa també es distribueix en 25 restaurants barcelonins.

Comenta aquest article