Cultura

Música

La Coral Verge el Camí, escollida per actuar a l'Aplec Internacional 2019 d'Adifolk, a Copenhaguen

Per Redacció

Imatge del concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, el passat 16 de desembre
Imatge del concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, el passat 16 de desembre | Josep Maria Ferrando

La Coral Verge del Camí de Cambrils actuarà a Copenhaguen el proper mes d’abril, sent l’única formació vocal que representarà el cant coral català en l’Aplec Internacional 2019 d’Adifolk, que enguany se celebrarà a la capital danesa entre el 26 i el 28 d’abril. L’Aplec, un esdeveniment itinerant que any rere any s’encarrega de portar la cultura i les tradicions catalanes arreu d’Europa i del món, en aquesta ocasió s’emmarcarà en el context del 48 Timer Festival del barri de Norrebro, on la cultura catalana exercirà com a convidada. Serà el primer viatge a l’estranger de la formació cambrilenca des de l’any 2014, quan van visitar Bremen (Alemanya) seguint una llarga trajectòria d’actuacions internacionals que l'ha portat a escenaris d’Irlanda, Alemanya, Flandes, Euzkadi, França, Occitània, Suïssa, Uruguai, Argentina i Portugal.

A l'hora de celebrar els 50 anys de vida al passat 2018, la Coral Verge del Camí ja tenia com un dels objectius de l'aniversari fer una gira a l’estranger. Per aquest motiu, entre altres opcions es va presentar fa mesos la documentació a l’organització de l'Aplec Internacional a càrrec d’Adifolk. Aquest passat desembre van comunicar a la coral cambrilenca que havia estat escollida. Serà la primera vegada que la Coral Verge del Camí –dirigida actualment per Núria Ortoneda– participa en un Aplec Internacional d’Adifolk i la segona entitat cambrilenca que per ara hi és convidada: fins ara només la Colla Gegantera Tota l'Endenga hi havia estat a l’edició de l’any 2000, quan l’esdeveniment es va celebrar a l’Alguer.

A més de la Coral Verge del Camí, del Camp de Tarragona en representació de la cultura catalana a Dinamarca, els Xiquets de Tarragona, l’associació sardanista Tarragona Dansa, així com la Mulassa, el Lleó i el Bou de Valls, ja han fet pública la participació en aquest Aplec Internacional Copenhaguen 2019.

 

Comenta aquest article