Vela

El regatista del CN Cambrils, Jordi Xammar, campió de la Copa del Món en 470 disputada a Miami

Cal destacar la importància i dificultat d’aquest campionat en el que hi han participat 665 regatistes, de 62 països d’arreu del món i 450 embarcacions, entre els que hi havia 34 medallistes olímpics

Jordi Xammar i Nico Rodríguez amb les medalles de campions
Jordi Xammar i Nico Rodríguez amb les medalles de campions | Cedida
El regatista del Club Nàutic Cambrils, Jordi Xammar i el seu company d’equip –Nico Rodríguez– es proclamaven, aquest diumenge, campions del món en 470 en la World Cup Series disputada a Miami la setmana passada. Xammar va arribar a la fase de la Medal Race com a líder, després de la penalització imposada als suecs Anton Dahlberg i Frederik Bergsrtom per una desqualificació en la segona regata del dissabte que els va fer baixar al segon lloc quedant-se a 4 punts de l’equip del regatista del club cambrilenc.

Cal destacar la importància i dificultat d’aquest campionat en el que hi han participat 665 regatistes, de 62 països d’arreu del món i 450 embarcacions, entre els que hi havia 34 medallistes olímpics. En la competició també hi van participar les regatistes del Club Nàutic Cambrils Carla i Marta Munté en la classe 49erFX aconseguint finalitzar en una més que meritòria 24a posició i Món Cañellas en la classe Làser Standard, finalitzant en la posició 65 i a punt d’aconseguir la classificació pel grup Or.

Xammar, tancava així una setmana plena d’èxits que es va iniciar divendres al vespre amb la consecució del premi a Millor Navegant de l’any entregat per la Federació Catalana de Vela i en la qual també s’hi va premiar a 16 regatistes del Club.

A dalt, una imatge d'arxiu de la parella campiona. A sota, moments de celebració al podi del campionat disputat a Miami