Informació general

Política

Roger Torrent: «El que ens agrupa no és la identitat nacional, és un projecte de futur i això és la República»

ERC va celebrar un acte prelectoral a la plaça de la Vila, aquest dissabte, amb la presència de Roger Torrent, Josep Bargalló, Jenn Díaz i Camí Mendoza

Per Lluís Rovira i Barenys

Roger Torrent, en un moment de la seva intervenció, acompanyat de Jenn Díaz, Josep Bargalló i Camí Mendoza
Roger Torrent, en un moment de la seva intervenció, acompanyat de Jenn Díaz, Josep Bargalló i Camí Mendoza | Lluís Rovira i Barenys

Sota el títol de "Ciutats republicanes, ciutats de progrés", ERC fer un acte de precampanya electoral a la plaça de la Vila, aquest passat dissabte al matí, amb la presència destacada del president del Parlament, Roger Torrent. També van participar a l'acte el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló; la diputada Jenn Díaz i l'alcaldessa, Camí Mendoza. Unes 200 persones van aguantar el vent i el fred per escoltar els missatges d'aquest acte.

Camí Mendoza va obrir el foc i primer que tot va disculpar l'absència de Diana Riba, parella de Raül Romeva i que serà candidata al Parlament europeu, que no va poder assistir a l'acte celebrat a Cambrils atenent que el dia anterior s'havia fet el trasllat dels presos polítics des de les presons catalanes a les de Madrid. Camí Mendoza va fer una proclama a l'empoderament de les dones i a la lluita feminista. Tot seguit, Mendoza va girar el seu discurs en clau local i va aprofitar la presència de l'acte al cor del Barri Antic per recordar que aviat s'obriria l'Oficina d'Habitatge a l'edifici del Forn del Tallero. La candidata d'ERC a revalidar l'alcaldia de Cambrils va destacar dos dels potencials de Cambrils, "un és la ubicació de la nova estació del tren, privilegiada respecte la resta del territori". L'altra potencialitat, segons Mendoza, "és el turisme en el que estem treballant de manera ininterrompuda per la seva desestacionalització. En aquest sentit cal destacar les bones instal·lacions esportives que disposem a més de la gastronomia, ..."

A continuació va intervenir la diputada Jenn Díaz que primer que tot, va llegir una carta de Carme Forcadell adreçada als cambrilencs en la que expressava el seu desig de retrobament el més aviat possible. En un altre moment, Forcadell enviava un missatge directe "hi ha tant a guanyar que no podem perdre ni un moment. Si persistim, guanyarem". Díaz també va recordar que ahir era un dia especial per a Dolors Bassa ja que era el seu aniversari. Després d'això, Jenn Díaz va recordar el seu origen andalús i extremeny i que prové de famílies castellanoparlants del Baix Llobregat per apel·lar al projecte integrador de la República que es vol fer. Finalment va tancar la seva intervenció amb una cita del llibre de Raül Romeva i va donar par al conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló que primer que tot va recordar els fets viscuts en primera persona el dia anterior, amb el trasllat dels presos polítics cap a les presons madrilenyes, "va ser trist i dur", va dir Bargalló. Després d'això, va destacar l'important que és el treball del dia a dia que es fa des dels ajuntaments. Va destacar la figura de Camí Mendoza com a candidata a l'alcaldia de Cambrils i va tancar la seva intervenció dient que "a través de les viles republicanes farem efectiva la República Catalana".

Roger Torrent: "Aquest judici és una venjança, ens volen rendits, desanimats, decebuts"

Finalment va ser Roger Torrent qui va tancar l'acte recordant que a la seva vila, Sarrià de Ter, ell ja va conviure, quan era petit, amb gent vinguda d'altres indrets de l'estat i que ara les seves filles també conviuen amb gent vinguda de la Xina, Marroc,..."l'important no és d'on venim sinó a on anem. El que ens agrupa no és la identitat nacional, és un projecte de futur i això és la República. No va de banderes ni de símbols, va d'escoles, hospitals, infraestructures, anhels,... la República va des de baix cap a dalt". Tot seguit, Torrent va posar molt d'èmfasi en proclamar enèrgicament que "no hi ha ningú més independentista que jo. Voldria la independència demà mateix. Però sabem la feina que s'ha de fer, ser més gent".

Torrent també va recordar el trasllat dels presos del dia anterior i va dedicar unes paraules al ministre Josep Borrell, "per més imatges que facis i més diners que et gastis no podrà tapar mai els cops de porra de la policia ni amagaràs mai que hi ha homes de pau a la presó". Roger Torrent també va dir que el judici servirà per a posar el mirall davant l'estat espanyol, "aquest judici és una venjança, ens volen rendits, desanimats, decebuts". Finament, Torrent va dir que "no serà gens fàcil. Serà més complicat del que en un primer moment ens crèiem però l'estat espanyol ha de saber que la repressió en cap cas ens farà rendir. Si guanyem les eleccions municipals no tingueu cap dubte que guanyarem".

 

Comenta aquest article