Cultura

Esplai

S'inaugura la mostra «Estima, abraça i riu» dels 20 anys d'història de l'Esplai Quart Creixent

Per Berta Ruiz

Detall de l'exposició que està instal·lada a l'Espai El Pati
Detall de l'exposició que està instal·lada a l'Espai El Pati | Berta Ruiz

El passat divendres a la tarda s'inaugurava a l'Espai El Pati del Centre Cultural l'exposició "Estima, abraça i riu", amb motiu del 20è aniversari de l'Esplai Quart Creixent del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. 20 anys d'història plens d'activitats, de sortides, de festivals, de colònies, de casals... Un recull de records que queden plasmats en imatges, murals i d'altres objectes relacionats amb les nombroses activitats que han organitzat infants i joves al llarg de tots aquests anys. L'alcaldessa –Camí Mendoza– i el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– eren els encarregats d'inaugurar la mostra, juntament l'actual directora –Jessica Miró–, monitors, membres i antics membres del grup.

Segons va explicar Abella, "aquest esplai va néixer al col·legi La Salle –actualment el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer–. Pel que m’han explicat, l'origen de l'esplai va venir derivat del que es coneixia com a GR (Grups de Reflexió) que ja funcionaven a les escoles de la Salle. A Cambrils els gestionava el Germà Xavier Fortuny i monitores com l'Ester Rabasó i la Jordina Font, i estava destinat a alumnes de 13 a 15 anys. Va ser quan van arribar a l'escola els aspirants a germans –en Jordi Plans i el David Pérez–, que els monitors dels GR es van animar a crear un espai de lleure amb els valors de l'escola cristiana –en aquells moments ja com a col·legi Cardenal Vidal i Barraquer– però destinat a infants de 8 i 9 anys. Els monitors feien activitats pròpies per a l'esplai, així com colònies –amb ajudes com les de la Tere Font–. Al curs següent i donada la bona acceptació i increment de nombre d'infants, tots van passar a ser monitors". En aquest punt, Abella va anomenar noms com els de l'Olivia Artiga, l'Edu Pellicer, el Jacob Gil, la Laura Piñol, la Vanessa Albiol, l'Anna Fargas, l'Arnau Colom i l'Enric Gràcia. Segons va dir Abella, "amb el temps, Quart Creixent ha anat creixent: els que un dia hi van participar com a nens més tard van ser monitors i això li dóna un valor i un vincle que fa que el projecte continuï endavant".

La mostra que recull els 20 anys d'història de l'Esplai Quart Creixent es podrà visitar a l'Espai El Pati del Centre Cultural fins el proper 1 de març.

Diferents imatges de l'acte d'inauguració de la mostra

 

Comenta aquest article