Informació general

Política

L'Assemblea de Cambrils diu que el govern municipal «veta les iniciatives que millorarien la vida dels veïns i veïnes de Cambrils»

En el ple del passat divendres el govern muncipial va votar en contra de tres de les quatre mocions que va presentar l'AdC

Per Redacció

L'AdC va demanar la substitució de la coberta d'uralita del centre Alba
L'AdC va demanar la substitució de la coberta d'uralita del centre Alba | Lluís Rovira i Barenys

L'Assemblea de Cambrils va presentar quatre mocions en el decurs de la sessió plenària d'aquest passat divendres. El govern municipal només va donar suport a una de les quatre mocions, la que reclamava la suspensió de la venda d'armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al conflicte del Iemen. Les altres tres mocions, en clau local, van ser rebutjades pel govern municipal argumentant raons diverses. Aquestes mocions demanaven el suport a la vaga feminista del 8 de març; una altra demanava que es complís la Llei d'accessibilitat en matèria d'aparcament i la tercera, l'adhesió a la campanya "Amiant zero a Europa" per tal que se substituís la coberta d'uralita del centre Alba.

Aquest matí, l'AdC ha fet públic un comunicat en el que Ivan Sanz manifesta que "aquest govern ha perdut la poca credibilitat que li quedava, sobretot en temes de caràcter social i municipalista". Pel que fa al rebuig de tres de les mocions presentades al ple d'aquest passat divendres, "ens vam quedar astorats per la gran incoherència en la resposta i els motius, perquè unes les suspenien per un motiu i l'altre per tot el contrari". Per Sanz, "arribem a la conclusió que qualsevol acció o proposta que impliqui fer feina, treballar o ser creatiu per trobar solucions als problemes de la gent, es rebutja de forma sistemàtica, sense exercir la funció pública que els pertoca, i això és molt greu", que afegeix que quan es diu no a una proposta de millora social "es diu no a millorar el dia a dia de les persones de Cambrils i això és el que està passant. Tota la incapacitat i incompetència, les mancances de gestió, de lideratge, i la voluntat de ser proactius per donar resposta a les necessitats del poble ho paguen els de sempre".

Pel portaveu de l'AdC, "el govern s'ha instal·lat en l'apatia i en l'immobilisme i a sobre, vol dinamitar el possible protagonisme que pugui agafar l'Assemblea de Cambrils amb la seva voluntat de diàleg i amb les iniciatives que impulsem perquè són temes candents que afecten, preocupen i ens demanen molts dels veïns i veïnes. És indignant que per no dir sí a una proposta nostra, qui en surti perjudicat sigui la gent que ho pateix. Això demostra la falta de projecte polític i de pla de ciutat". Finalment, l'AdC assegura que no es cansaran "d'observar, escoltar, pensar i proposar iniciatives bones i positives per tenir un Cambrils més amable amb les persones. Tampoc ens cansarem de denunciar aquesta actitud passiva i apàtica del govern; la gent no s'ho mereix".

 

Comenta aquest article