Societat

Demà se celebren els actes centrals de la Festa Major de la Immaculada

Per Redacció



Actes populars a la sortida de la missa de la Festa Major de la Immaculada l'any passat
Dins dels actes de la Festa Major de la Immaculada, avui tindrà lloc la gala d'inauguració de TV Cambrils, que es farà al Cinema Municipal Rambla a les 20 hores. Aquesta mateixa nit, a les 22 hores, el Palau Municipal d'Esports serà l'escenari de la representació de Lorca eran todos, dirigida per Pepe Rubianes.

Demà, dia 8, és el dia central de la Festa Major en honor de la Immaculada Concepció. Els actes tradicionals i populars entorn aquesta festivitat començaran amb la missa major a les 11.30 hores, a la parròquia de Santa Maria. Al finalitzar la missa, a la plaça de l'església de Santa Maria, hi haurà la ballada de gegants i nanos de la Colla Gegantera Tota l'Endenga i l'actuació del Ball de Bastons de Cambrils. Prèviament, a les 10.30, a la seu social de la Unió d'Escacs de Cambrils, al Palau d'Esports, es farà el VIII Torneig Quadrangular d'Escacs per equips i el matx juvenil Vila-seca i Cambrils. A les 12 hores, a la plaça d'Espanya, es farà una  ballada de sardanes, amb els Amics de la Sardana de Cambrils. A les 18 hores, al Palau Municipal d'Esports, la Factoria Mascaró presentarà l'espectacle de teatre infantil Peret Pintor. A les 20 hores, dins del cicle de concerts de Cant Coral de la Coral Verge del Camí, hi haurà l'actuació del Coro San Andrés de El Entrego (Astúries) a l'ermita de la Mare de Deú del Camí.

Per al dissabte dia 9, hi ha programada una tirada de gros calibre a la galeria de tir olímpic, a les 17 hores, organitzada pel Club de Tir Olímpic Cambrils. A la nit, a les 23 hores, al Palau Municipal d'Esports, es farà un concert de música hip-hop a càrrec dels grups Falsalarma, Solo los Solo i Utopya Crew, entre d'altres.

El diumenge dia 10, es farà la festa de l'oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, amb la presentació de l'oli i un esmorzar popular, des de les 9 hores, a les instal·lacions de la Cooperativa. De les 9 a les 13 hores, al Club Nàutic de Cambrils, es farà el concurs de pesca Trofeu Festa Major de la Immaculada.

Commemoració del Setge de Cambrils

El mateix diumenge dia 10, es farà el tradicional homenatge als caiguts en el Setge de Cambrils l'any 1640. Els actes començaran a les 12 hores, a la plaça del Setge, amb una ballada de Sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils. A les 13 hores, al portal del carrer Major, es farà l'acte d'homenatge, en què hi intervindrà, a més de les autoritats locals, l'exconseller primer Josep Bargalló i Valls. Després dels parlaments, es realitzarà l'ofrena de flors i clouran l'acte la Coral Verge del Camí, la Colla Gegantera Tota l'Endenga i el Ball de Bastons de Cambrils.

Mercats de Nadal

Des d'ahir i fins al diumenge dia 10, hi haurà instal·lats els dos mercats de Nadal de Cambrils. A la Vila, a la plaça d'Espanya, hi haurà instal·lada la Fira Regal de Nadal, organitzada per l'Associació de Comerciants Vilacentre. A la Platja, a la plaça de Catalunya, hi haurà el Mercat de Nadal organitzada per la Unió de Botiguers, on els dies 6, 7, 8 i 9, a les 18 hores, a l'estand de l'ONG Proide, hi haurà xocolata calenta per a tothom.

Comenta aquest article