Informació general

Successos

Alerta veïnal al Molí de la Torre per tres episodis de robatoris tres dies consecutius

Aquesta successió de robatoris al Molí de la Torre es va produir pocs dies després d'una altra onada d'uns cinc robatoris a Vilafortuny, la setmana anterior, en la què els lladres van sostreure objectes de valor, joies i diners

Per Berta Ruiz

Imatge del barri del Molí de la Torre
Imatge del barri del Molí de la Torre | Lluís Rovira i Barenys

El barri del Molí de la Torre va patir, la setmana passada, tres episodis de robatoris tres dies consecutius a diversos habitatges. Concretament, van ser els dies 23, 24 i 25 de gener en tres cases de diferents carrers del barri. Aquesta successió de robatoris al Molí de la Torre es va produir pocs dies després d'una altra onada d'uns cinc robatoris a Vilafortuny, la setmana anterior, en el què els lladres van sostreure objectes de valor, joies i diners en efectiu després de forçar portes secundàries o entrar als habitatges per les finestres.

Lydia Aguirre: "Ara la gent continua amb l'orella aixecada i més en alerta"

La secretària de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre –Lydia Aguirre– ha explicat a revistacambrils.cat que, “la setmana passada va ser molt complicada perquè hi va haver tres robatoris tres dies seguits; la gent es va espantar i hi ha hagut una mica d'enrenou entre els veïns. Després d'aquests tres casos no he tingut notícies que se n'hagi produït cap més. S'ha creat una certa alarma veïnal, perquè quan passen aquestes coses la gent es queda a l'aguait i se'n preocupa més. De fet, la freqüència d'aquells dies va ser molt alta i ara la gent continua amb l'orella aixecada i més en alerta. Alguns veïns van veure dos persones que fugien i, suposem que són els mateixos que van fer els tres robatoris”. Segons Aguirre, “feia un temps que estàvem més tranquils. De fet, quan hi ha hagut onades de robatoris –com a Vilafortuny–, el nostre barri ha estat un dels menys perjudicats gairebé sempre. Ara ha afluixat la cosa i creuem els dits perquè segueixi així”.

Nombrosos veïns del Molí de la Torre comparteixen un grup veïnal de Whatsapp que, en aquests casos, és una bona eina de comunicació. Aguirre ha comentat que, “el xat ens funciona molt bé perquè és molt immediat i la informació arriba molt ràpida. Davant de qualsevol sospita, els veïns avisen a la Policia Local o als Mossos d'Esquadra”. La secretària de l'associació veïnal també ha volgut afegir que no s'ha d'abaixar la guàrdia en cap moment, “perquè a vegades les coses passen per descuits de la gent. Cal posar l'alarma, tancar sempre amb clau, no deixar les finestres obertes. Sovint, els lladres vigilen i encara que només surtis un moment, ja és suficient perquè hi entrin i ja no hi siguis a temps”.

Recomanacions dels Mossos d'Esquadra

A banda de les recomanacions de tancar tots els accessos de l'habitatge, els Mossos d'Esquadra n'apunten d'altres importants com: no guardar joies a l'habitació de matrimoni perquè és el primer lloc que desvalisen i, assegurar finestres amb passadors. Per altra banda, els lladres acostumen a entrar per la segona planta de la casa que és on les empreses de seguretat d'alarmes no instal·len detectors i, també acostumen a aprofitar les hores de portar o d'anar a recollir la canalla a les escoles.

Comenta aquest article