Societat

Reconeixement

L'Escola d'Hoteleria i Turisme, premiada a la gala dels Imprescindibles de l'any 2018 de Canal Reus TV

Per Redacció

Foto de grup de tots els guardonats a la gala Imprescindibles 2018
Foto de grup de tots els guardonats a la gala Imprescindibles 2018 | Cedida

El Teatre Fortuny de Reus va acollir, el passat dissabte al vespre, la gala dels Imprescindibles de l'Any 2018 amb la presència de 800 persones. El col·lectiu d'Avis i Àvies de Reus per la Llibertat es va endur el màxim reconeixement de la nit i va ser escollit com el més Imprescindible de l’Any 2018. La ciutadania, a través dels vots emesos als Mercats de Reus i al web www.elsimprescindibles-canalreustv.cat, va reconèixer la tasca incansable dels centenars de persones que cada migdia i des de fa més d'un any, es concentren a la plaça del Mercadal. Van rebre el premi de mans de la presidenta del Consell d’Administració de Canal Reus TV, Rosa Rueda, i la directora general de Vermuts Miró, Remei Prats.

Els altres imprescindibles de l’any 2018 que van ser reconeguts a la cerimònia van ser: l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, l'Associació Pratdip Llegendari, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, el Club Natació Reus Ploms, Espais Ocults – Reus Ocult, el Grup Xou Juvenil del Reus Deportiu, l'Institut Baix Camp, Reus Refugi i Reusenques de Lletres.

El Premi Especial ‘Etiqueta Negra' –atorgat per Vermuts Miró– i que van lliurar els periodistes Xavier Graset i Josep Baiges, va ser per a Canal Reus Televisió. En un gir de guió inesperat, ambdós van fer sortir a l’escenari el director de Canal Reus, Sergi Vallhonrat que, com la resta de l’organització, esperava que el premi fos per a una altra persona. Vermuts Miró va voler distingir els 20 anys d’història d’un mitjà de referència en l’àmbit local que busca donar veu a totes les realitats de Reus i el seu entorn.

Enguany també es va lliurar un premi honorífic Imprescindible 2018. La Comissió Organitzadora dels Imprescindibles va distingir l'immens valor cultural i social que representa la figura de Xavier Amorós, escriptor i poeta.

Exhibició artística al Teatre Fortuny

El Teatre Fortuny, un altre cop ple a vessar, va ser testimoni d’una gala, conduïda pel periodista Xavier Graset i que va ser tota una exhibició d’arts escèniques. Un esdeveniment que, com en d’altres ocasions, va comptar amb la participació d’un bon nombre d’artistes i entitats de la ciutat així com de treballadors de Canal Reus TV. Entre les actuacions de la nit cal destacar el grup de dansa de hip-hop Urban Empire, que va obrir la festa.

L'Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis, acompanyada per la camaleònica Anna Fortuny, va col·laborar en una actuació que interpretava els 13 fundadors de Canal Reus TV. Una coreografia on els artistes van utilitzar un caminador recreant la figura de les Patums i que va completar una interpretació que va començar amb un magnífic duo musical entre Marta Ferré i Xavier Graset.

La companyia teatral del Bràvium va tornar a incidir en la gala dels Imprescindibles amb el seu to satíric. Enguany van interpretar els tres reis mags. A tenir en compte, també, el retorn dels 'Gigolós', que l'any passat van sorprendre amb una actuació desinhibida i sense complexos. Enguany, molt més seriosos, Fito Luri, Jordi Bertran, Jordi Gil, Jordi Salvadó, Marc Andreu, Enric Company i Xavier Graset van interpretar la cançó 'Torero', que va comptar, a la recta final, amb la col·laboració de Josep Baiges. Posteriorment, Albert Galcerà, Sergi Esparza i Marc Torres van protagonitzar una actuació conjunta. Els tres pianistes van deixar bocabadats el públic amb la seva música.

Els treballadors de Canal Reus TV, com cada any, van tenir un paper protagonista a la gala. Així, Ariadna Escoda, Neus Bertola, Marta Ferré, Carla Clúa (amb diferents intervencions de claquetista al llarg de la gala), Anna Fortuny i Berta Treig van fer lliurament dels premis, a les quals es van sumar els extreballadors Ricard Buigues, Lluïsa Moreno, Enric Company i Jordi Gil. A més, cap al final de l’espectacle, tots els integrants de la plantilla van participar en un videoclip de la cançó 'Tu et veus a Canal Reus'.

La vetllada reservava una sorpresa final. La coral Els Somniadors va delectar el públic amb una dolça interpretació del tema “My baby just cares for me” transformada en la clàssica “Moltes felicitats”, que va donar pas a l’entrada del “pastís més gran de la història de Reus”, obra del pastisser Ramon de la Fuente, de la Pastisseria Huguet, engalanat amb un número 20 per commemorar el vintè aniversari de Canal Reus TV. Però quan Xavier Graset va pujar a un tamboret per encendre les espelmes va caure de ple sobre el pastís, destrossant l’obra del Ramon de la Fuente. Tot plegat va resultar ser una broma, que va donar pas a l’entrada del pastís de veritat, del qual tots els participants van bufar les espelmes per donar per tancada la gala.

Comenta aquest article