Cultura

Biblioteca

La Biblioteca lliura els premis als Superlectors de 2018

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels Superlectors 2018 de la Biblioteca, juntament amb el regidor Lluís Abella i la bibliotecària Rosa M. Fusté
Foto de grup dels Superlectors 2018 de la Biblioteca, juntament amb el regidor Lluís Abella i la bibliotecària Rosa M. Fusté | Berta Ruiz

La Biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir a la tarda, l'acte de lliurament dels premis als Superlectors de 2018 entre les persones usuàries del seu servei de préstec. Com cada any, la iniciativa reconeix la fidelitat dels lectors i lectores que s’hagin endut més llibres en préstec durant l’any 2018. Així doncs, es van premiar els lectors distribuïts en franges d’edat –infants, joves i adults–, així com a l’escola i al centre obert que més documents han demanat.

Els Superlectors 2018 van ser els següents:

Infants: León Ventura Arana - 328 préstecs

Joves: Ana Sánchez Borrero - 60 préstecs

Adults: Helga Kronovetter - 83 préstecs

Escoles: Escola La Bòbila - 261 préstecs

Centre Obert: Centre Obert Alba Mar - 86 préstecs

Per altra banda també es va voler obsequiar a les dues col·laboradores de la Biblioteca –Anna Thais Salas i Pilar Febas– que es fan càrrec del taller de conversa en anglès i de les tertúlies del club de lectura fàcil, respectivament.

L'acte, conduït per la bibliotecària –Rosa M. Fusté– va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Lluís Abella– qui va destacar la importància de l'hàbit de la lectura entre els més petits en una societat en la què cada vegada hi són més presents les noves tecnologies. Va lloar l'esforç que es fa des de les famílies i les escoles, així com de les activitats i els clubs de lectura que s'organitzen des de la Biblioteca Josep Salceda i Castells.

Sessió de contes

En acabar el lliurament de premis, es va fer l’activitat “Contes, cantarelles, aventures i tombarelles” amb Sílvia Palazón, pedagoga, professora de teatre i contacontes. Aquesta sessió d’animació va incloure tirallongues, moixaines, cançons i poesia.

Un moment de la sessió de contes a càrrec de Sílvia Palazón, ahir a la tarda

 

L’Apunt

Properes activitats a la Biblioteca

Una altra activitat destacada d’aquest gener serà la sessió del Club de Lectura Adult del 28 de gener (19 hores), dedicada a comentar la novel·la “El dia de l’òliba”, de Leonardo Sciascia, amb la col·laboració de l’Antena del Con Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils. La tertúlia comptarà amb Isabel Castro i Víctor Feliu.

Per la seva banda, els Clubs de Lectura Infantil i Juvenil celebraran les seves trobades mensuals aquest divendres, 25 de gener, per comentar els llibres “El gran amic gegant” i A “677 km de casa” respectivament.

Comenta aquest article