Societat

Filosofia

El Banc del Temps programa un nou cicle de xerrades de filosofia pràctica

Per Berta Ruiz

Presentació del cicle de xerrades de filosofia. D'esquerra a dreta: Artur Folch, Ana López, Camí Mendoza, Jordi Branchat i Montse Mañé
Presentació del cicle de xerrades de filosofia. D'esquerra a dreta: Artur Folch, Ana López, Camí Mendoza, Jordi Branchat i Montse Mañé | Berta Ruiz

El Banc del Temps de Cambrils –amb el suport de la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament– ha programat un nou cicle de xerrades de filosofia divulgativa al Centre Cívic Les Basses. Les sessions, obertes a tothom, aniran a càrrec de Jordi Branchat, llicenciat en filosofia per la UNED que, un divendres al mes, plantejarà diferents temes per acostar la filosofia a la ciutadania. Al llarg de les diferents sessions s'abordaran temes com el marxisme, el feminisme, l'eutanàsia, els diners i la immigració. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquesta tercera edició titulada "Cambrils pensa. Filosofia per entendre el món". Hi van assistir l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el ponent, Jordi Branchat; i els membres del Banc de Temps Montse Mañé i Artur Folch.

Tant l'alcaldessa com la regidora van destacar l'èxit dels dos cicles de xerrades anteriors i la importància de les activitats que organitzen des del Banc del Temps de Cambrils. Montse Mañé va apuntar que a diferència d'altres edicions en què es va apostar per filòsofs clàssics, enguany s'han triat diferents temàtiques i cada xerrada començarà amb la projecció d’un documental. Després hi haurà la reflexió de Jordi Branchat i, finalment, s'obrirà un espai de debat i d'intercanvi d'opinions. Branchat va assegurar que la filosofia no és complicada i que tothom pot filosofar. "Consisteix en ordenar el pensament i parlar de la vida. Tots filosofem. Només cal anar contra el dogma i les veritats absolutes.

Programa del cicle:

25 de gener (19 hores): Entendre el capitalisme és capital

22 de febrer (19 hores): Ètica per viure millor

22 de març (19 hores): Feminisme. De la dona sàpiens fins avui en dia

26 d’abril (19:30 hores): Eutanàsia. Deixa’m morir en pau

24 de maig (19:30 hores): Diners. Redefinim la riquesa

21 de juny (19:30 hores): Immigració. La por a l’altre

L’Apunt

10 anys del Banc del Temps de Cambrils
El Banc del Temps, que celebrarà els seus 10 anys de funcionament el proper 13 d’abril, va néixer com una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps entre veïns i veïnes de Cambrils per donar, rebre i compartir habilitats, coneixements i serveis. És una xarxa que promou l’ajuda mútua, la solidaritat, l’intercanvi gratuït de serveis i el bon veïnatge, reforça l’autoestima i dóna l’oportunitat de conèixer altres persones, alhora que resol petites necessitats diàries.

Comenta aquest article