Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Festa de l'oli

La XV Festa de l'Oli de Vandellòs reuneix prop de 300 persones

Per Redacció

Imatge de la festa de l'oli de Vandellòs, el passat diumenge
Imatge de la festa de l'oli de Vandellòs, el passat diumenge | Cedida

Prop de 300 persones van participar, el passat diumenge 20 de gener, en la XV Festa de l’Oli de Vandellòs, segons va explicar la Cooperativa Agrícola de Vandellòs, que va organitzar aquesta jornada gastronòmica a les seves instal·lacions, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Entre aquestes persones, hi havia l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, i diversos regidors del consistori; el president de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs, Agustí Margalef; i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré.

Tots els participants van poder gaudir d’un esmorzar popular en què , a més de tastar l’oli nou de la Cooperativa, van menjar pa torrat, llonganissa, cansalada, arengades; i van beure vi negre i aigua. De l’elaboració de l’allioli se’n van encarregar veïns del municipi. Després de l’esmorzar, hi va haver una tirada oberta de bitlles. A més, qui va voler va poder comprar oli a l’Agrobotiga.

De les olives arbequina, en major part, reguer i una petita part de salivenca, s’obté a Vandellòs un oli afruitat, verge extra, de tons verdosos, sense defectes, estable, per una major presència de polifenols. Aquest fet permet que l’oli duri més en la cocció i no es torni ranci tan fàcilment com l’oli d’arbequina; i que sigui també més saborós en el consum en cru.

Comenta aquest article