Informació general

Assemblea

Neix el primer col·lectiu feminista de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

L'assemblea oberta feminista es va celebrar, aquest passat dissabte al matí, al Casal Popular El Polvorí
L'assemblea oberta feminista es va celebrar, aquest passat dissabte al matí, al Casal Popular El Polvorí | Cedida

El Casal Popular El Polvorí va acollir, aquest passat dissabte al metí, la primera assemblea feminista de Cambrils a la que hi van participar 27 dones. Aquesta primera trobada tenia la intenció de conèixer-se i de treballar conjuntament per crear aquest espai. Segons explica Sara Estalella a revistacambrils.cat, "totes les dones que vam participar a l'assemblea vam acordar treballar conjuntament per crear aquest espai. Totes estem predisposades a tirar-ho endavant, participar i implicar-se". Estalella afirma que hi va haver molt bones sensacions i destaca la participació de perfils i edats molt diverses, "que creiem que ens dóna un valor afegit i ens fa més fortes".

Un dels temes que ja es va tractar en aquesta primera trobada va ser el de la Vaga general del proper 8 de març. Segons Sara Estalella, "s'han començat a llençar propostes per tal de crear unes jornades feministes al municipi i treballar conjuntament amb els altres col·lectius allotjats al Casal Popular El Polvorí. El nostre col·lectiu, a més, es començarà a coordinar amb la Plataforma 8M del Camp de cara a la propera vaga general del 8 de març". El col·lectiu feminista va acordar trobar-se de nou aquest proper diumenge 27 de gener, de 10 a 12h, al Casal Popular El Polvorí per fer la segona assemblea, també no mixta, i posteriorment fer un vermut obert a tothom, a partir de les 12h, "volem convidar totes les dones a sumar-se al projecte i lluitar per un municipi més feminista i per la igualtat real entre dones i homes. I també convidar tothom a participar del vermut, per tal de compartir experiències i parlar del projecte".

Assemblea no mixta

Segons ha explicat Sara Estalella, "alguns homes i també alguna dona del nostre entorn no va arribar a entendre perquè la participació a l'assemblea era només per a les dones i per aquest motiu vam obrir un espai de debat durant l'assemblea per tal d'abordar el tema. Totes vam estar d'acord en el fet que el feminisme és una lluita de totes i tots i que realment, si volem canviar les coses, tota la societat ha d'estar-hi implicada. Però també vam estar d'acord en el fet que el moviment feminista ha de ser liderat per les dones i que un cop aquest moviment estigui consolidat podríem obrir aquest espai a tothom".

Comenta aquest article