Informació general

Assemblea

El Casal Popular El Polvorí acollirà, aquest dissabte, la primera assemblea oberta feminista

Per Lluís Rovira i Barenys

Cartell de la convocatòria de l'assembela feminista
Cartell de la convocatòria de l'assembela feminista | Cedida

El casal popular El Polvorí acollirà, demà dissabte al matí, de 10 a 12h, la primera assemblea oberta feminista. Segons ha explicat Sara Estalella, una de les impulsores d'aquesta assemblea, a revistacambrils.cat "la idea és la de començar a crear un col·lectiu de dones a Cambrils, aprofitant que tenim l'espai del Casal Popular que ens permet entrar com a entitat. Un cop es creï aquest col·lectiu, s'hauria d'encarregar de diferents actes i propostes al municipi per anar canviant i fer un municipi més feminista".

Segons ha explicat Sara Estalella, "de moment hi ha un parell de dates l'any amb un protagonisme evident de les dones. Una és el 8-M, el Dia Internacional de les Dones. En aquests moments ja s'està començant a preparar arreu del país i de l'estat. Estem treballant en això, mobilitzar-nos i fer-nos més visibles. L'altra data és el 25-N que és el dia contra les violències masclistes".

Elaboració d'un protocol d'actuació davant les violències masclistes

Sara Estalella explica que de moment s'han anat fent diferents actes lligats a sentències, com va ser el cas de la Manada, "la creació d'un col·lectiu feminista servirà tant per muntar actes esporàdics com per anar treballant a nivell municipal. En aquest sentit fa falta un protocol d'actuació davant les violències masclistes, que no n'hi ha cap a Cambrils mentre que hi ha d'altres municipis que sí que en tenen. Com a mínim un protocol per les festes, que aquí no hi ha ni això. S'ha d'intentar canviar les coses d'una manera o altre, sempre des del carrer".

L'assemblea que es farà aquest proper dissabte està oberta a qualsevol dona i en el cartell que s'ha elaborat s'especifica que no és mixta. Segons explica Sara Estalella, "les dones són qui han de liderar el moviment. No es tanquen les portes a fer alguna assemblea mixta en algun moment perquè la lluita, al final, l'hem de fer entre tots. Però aquesta és la primera assemblea, ens volem conèixer i mirar què podem fer".

Comenta aquest article