Informació general

Concentració

«Quan la injustícia és llei, la desobediència és un deure»

La plaça de l'ajuntament va acollir una concentració, convocada per la CUP, Endavant, CDR Cambrils, Arran i el Casal Popular El Polvorí, com a acció de protesta per la detenció de 16 persones a la demarcació de Girona

Per Lluís Rovira i Barenys

La concentració de protesta per les detencions de Girona es va fer a la plaça de l'Ajuntament
La concentració de protesta per les detencions de Girona es va fer a la plaça de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

La plaça de l'ajuntament va acollir una concentració que es va convocar com a acció de protesta per la detenció de 16 persones a la demarcació de Girona, entre elles els alcaldes de Verges i Celrà, surant el dia d'ahir. La concentració va estar convocada per la CUP, Endavant, CDR Cambrils, Arran i el Casal Popular El Polvorí i va aplegar poc més d'una cinquantena de persones. Al costat d'una pancarta on hi posava "Quan la injustícia és llei, la desobediència és un deure. Prou detencions arbitràries", es va fer la lectura d'un manifest.

En el manifest es repassava els fets succeïts durant el dia d'ahir i es reclamaven responsabilitats "als responsables polítics i policíacs, directes i indirectes, d'aquesta operació que només fan que augmentar l'alarma social i confirmar la judicialització de la política i el tancament en banda a solucions polítiques i democràtiques". El comunicat també deia que "ens trobem, cada vegada de forma més quotidiana, amb diferents tipus de violència, la de l'estat i la de la ultradreta, dos tipus d'encaputxats, uns que actuen de matinada o de dia i uniformats o de paisà, i uns altres que actuen de nit contra la població. Totes dues violències actuen amb plena impunitat. A verges, un poble que ha patit amb intensitat els atacs i les agressions de l'extrema dreta, l'única detenció que s'ha produït és la del seu alcalde, amb la finalitat d'atemorir i criminalitzar tot un poble. la Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional segueix actuant igual que ho feia al franquisme, la popularment coneguda com a Brigada político-social".

El manifest fa una crida "a totes les forces polítiques i socials, a totes les entitats i tot el teixit associatiu del país a prendre partit, a situar-se en alerta davant la greu situació de retallada dels drets civils, polítics i socials al nostre país. Cridem a organitzar-nos, cridem a alçar-nos!", de cara a "les imprescindibles mobilitzacions que necessitem, des del primer dia del judici, per lluitar per la democràcia, per l'autodeterminació, pels nostres drets civils, polítics i socials. Busquen atemorir el moviment popular i respondrem alçades, des dels barris, les viles i els pobles; organitzades per fer front a la repressió però també i sobretot, per fer valer els drets que ens volen negar".

Comenta aquest article