Informació general

Concentració

L'ANC prepara un seguit de mobilitzacions populars arran de l'inici del judici dels presos polítics

Per Lluís Rovira i Barenys

La concentració per l'alliberament dels presos polítics es va fer, ahir, a la plaça de l'Ajuntament
La concentració per l'alliberament dels presos polítics es va fer, ahir, a la plaça de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

La concentració en motiu dels 15 mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart es va fer, ahir, a la plaça de l'Ajuntament una estona després de la concentració que s'havia realitzat com a protesta per les detencions d'ahir a Girona per part de la Policia Nacional. Una seixantena de persones van participar en aquest acte en el que es va llegir un correu del Secretariat Nacional de l'ANC que explicava les accions que es desenvoluparan properament arrel dels judicis als presos polítics.

En aquest escrit l'ANC explica que durant mesos s'ha centrat a dur a terme molts actes i xerrades pels presos i preses polítics i que "sense adonar-nos-en hem deixat en segon terme accions per treballar cap a la República catalana, que és el que realment ens farà independents i, a la vegada, els alliberarà". L'ANC recorda que aquesta passada tardor va aprovar un Pla Estratègic i que "l'objectiu de la campanya sobre el judici és reivindicar el dret a l'autodeterminació" i que aquesta setmana es donarà el tret de sortida a la campanya, "més endavant informarem de quines accions farem, de cara a quan es produeixi el trasllat dels presos i preses". L'ANC avisa que caldrà estar atents als canals oficials i recomana la instal·lació de l'aplicació Telegram i subscriure's al canal @assemblea.

L'ANC preveu fer accions de denúncia davant els consolats i subconsolats de Catalunya quan comencin els trasllats. Pel dia d'inici del judici demana una concentració, a les 19h, a les capitals de les vegueries i, també, a les principals capitals europees. A part d'això, hi haurà una concentració a Barcelona així com d'altres accions encara per concretar. En un dia encara per determinar també es preveu fer una concentració a Madrid. Sobre aquest darrer punt l'ANC argumenta que "si anéssim a totes les capitals europees menys a Madrid, no estaríem tractant-nos a nosaltres mateixos precisament de no actuar com a republicans?".

Després d'això es va llegir l'editorial que va fer Vicent Partal a Vilaweb, aquest passat dimarts, i que duia per títol "La millor defensa és un bon atac, si el fem tots" i, finalment, el coordinador de l'ANC Cambrils, Albert Oller, va fer unes darreres reflexions i va indicar que s'estigués alerta de cara als esdeveniments d'aquest proper mes amb l'inici del judici als presos polítics. Amb el cant dels Segadors es va cloure l'acte.

Comenta aquest article