Esports

Natació

Els nedadors màsters del Cambrils CN aconsegueixen 26 medalles als campionats de Catalunya open d'hivern

Per Redacció

Gran part de l'equip màster del Cambrils CN que va competir el passat cap de setmana
Gran part de l'equip màster del Cambrils CN que va competir el passat cap de setmana | Cedida

Set nedadores i cinc nedadors màsters del Cambrils Club Natació van participar als primers campionats de Catalunya màsters que es van celebrar, els dies 12 i 13 de gener a la piscina de la Unió Esportiva d’Horta de Barcelona. Als campionats hi van participar un total de 613 nedadors i nedadores de més de 20 anys i pertanyents a 59 clubs d'arreu de Catalunya i d’Espanya.

Tenint en compte les medalles assolides, els nedadors i nedadores cambrilenques van assolir el 13è lloc entre aquests 59 equips. Això va ser el resultat d’obtenir 10 medalles d'or, 13 d'argent i 3 de bronze i que fan un total de 26. D’aquestes, 15 les va aconseguir l’equip femení (7 d'or 6 d'argent i 2 de bronze) i 11 els masculí (3 d'or 7 d'argent i 1 bronze).

Es tracta d’una competició en què, en principi, els nedadors es distribueixen en funció dels temps que tenen prèviament acreditats a cada prova que decideixen participar; però que, un cop ja han nedat, es distribueixen en funció de l’edat. Així, es divideixen en categories de cinc anys; ja que l’edat i, en conseqüència, l’estat físic dels participants és molt divers. Només cal tenir en compte que els més joves tenien 20 anys, però que també va incloure nedadors més grans de 85 (com va ser el cas un nedador nascut l’any 1932 i una nedadora del 1933 del CN Atlètic Barceloneta). Malgrat aquesta diversitat, va quedar palès l’alt nivell de la competició, com ja s’ha esdevingut habitualment en aquests campionats catalans, considerats els de més nivell de l’Estat. Així, es van establir 3 nous rècords d’Europa, 33 d’Espanya i molts més de Catalunya.

Gran nivell de la representació cambrilenca

Les previsions dels entrenadors del club cambrilenc –Cristina Baiges i Joan Ibars–, ja preveien bons resultats. Però amb el nivell finalment assolit es pot considerar que han estat els campionats en què els nedadors i nedadores del Cambrils han aconseguit un nivell de qualitat més alt. Una mostra n’és el rècord de Catalunya de 200 lliures, en la categoria de més de 50 anys, que va assolir la Cristina Vallespí i les set medalles que es va emportar. Així com les sis de la Vicky Font, les cinc de Joan Carles Adell, les quatre del Manel Esteruelas i de l’Anna Figueras o les tres de la Gemma Leiro, etc.

Es tractava del primer campionat d’aquestes categories que s’organitzava a l’hivern, ja que fins ara només s’havien celebrat durant l’estiu i la Federació catalana estava a l’expectativa de veure com es desenvolupava; però al final ha resultat un èxit de participació i de nivell.

Resum del medaller per nedadors/es:

Cristina Vallespí (+ 50):

Individuals, 3 d’ors i 1 d'argent. I rècord de Catalunya a 200 lliures.

Relleus: 1 or 1 2 d'argent. Total: 7.

Gemma Leiro (+45), 2 d’or i 1 bronze. Total: 3.

Vicky Font  (+45), 1 d’or i 3 d'argent.

Relleus,  2 d'argent. Total: 6.

Anna Figueras (+25), 1 d'argent i 1 de bronze.

Relleus, 1 d'or i 1 d'argent. Total: 4.

Mireia Baiges (+25), 1 or

Relleus, 1 d'argent. Total: 2.

Joan Carles Adell (+50), 2 d'or, 1 d'argent.

Relleus, 1 d'or, 1d'argent. Total: 5.

Manel Esteruelas (+45), 2 d'argent

Relleus, 1 d'or, 1 d'argent. Total: 4.

Joan Baiges (+55), 1 d'argent.

Josep Maria Campillo (+55), 1 d'argent

Pep Anglès (+55), 1 d'argent i 1 de bronze. Total: 2.

També hi van participar:

Dolores Ruiz ( a 50 lliures) i Rosa Maria Vilella (a 50 i 200 lliures).

Pel que fa als relleus van participar en els següents:

4 x 100 estils mixtes + 160, or i rècord dels campionats.

4 x 200 lliures mixtes +160, argent.

4 x 50 estils femenins +160, argent.

4 x 50 estils mixtes +160: 4ts.

4 x 50 lliures masculins +200: 5ns.

Dalt, part de l'equip del Cambrils CN i, a sota, l'equip femení de relleus que va competir diumenge

 

L’Apunt

Participació d’altres clubs de la demarcació
Els èxits de la natació del Camp de Tarragona no es va limitar al Cambrils CN, ja que el CN Tàrraco, el CN Reus Ploms i el CN Salou també hi van participar i amb molt bons resultats. El Club que va proporcionar més participants i, alhora, que va aconseguir més medalles, va ser el Tàrraco: 20 participants inscrits i 31 medalles que els van portar a aconseguir un valuós 6è lloc dels campionats (en aquest cas també van aconseguir un rècord d’Espanya i dos de Catalunya). El Salou va aportar 9 participants, va assolir 13 medalles i el 22è lloc. Mentre que els Ploms només 4 participants; però amb 12 medalles i assolint el 17è lloc (ja que van guanyar més medalles d’or).

Comenta aquest article