Infocomercial

Infocomercial

L'exposició «Tintín i la Lluna. Cinquanta anys de la primera expedició tripulada» arriba al CosmoCaixa

Per Redacció

Imatge de l'exposició instal·lada al CosmoCaixa
Imatge de l'exposició instal·lada al CosmoCaixa | Cedida

Des del passat 17 de desembre es pot visitar al CosmoCaixa l’exposició Tintín i la Lluna. Cinquanta anys de la primera expedició tripulada. La mostra permet fer un viatge a una de les grans efemèrides de la conquesta de l’espai i remuntar-se al 20 de juliol de 1969, quan per primera vegada l’home va arribar a la Lluna a bord de la nau Apollo 11. Un dia després, Neil Armstrong va fer els primers passos sobre la superfície lunar i va pronunciar la frase històrica: «És un petit pas per a un home, però un gran salt per a la humanitat». L’esdeveniment va ser rebut al centre de control i retransmès arreu del món.

Setze anys abans, però, Tintín s’havia avançat dient aquestes paraules: «Ja hi sóc! He fet uns quants passos! Segurament, per primera vegada en la història de la humanitat, s’ha caminat damunt la Lluna». En el món de la ciència-ficció, Hergé havia preparat el viatge a la Lluna gairebé vint anys abans, publicant dos títols mítics, Objectiu: la Lluna i Hem caminat damunt la Lluna, que van veure la llum a la revista Tintín entre 1950 i 1953. I és que, tot sovint, la ciència-ficció i la realitat es relacionen en diferents moments de la història, com es podrà veure en l’exposició. El còmic i la història de la cursa espacial es donen la mà per explicar un dels esdeveniments més significatius de la història de la humanitat i la tecnologia: l’arribada de l’home a la Lluna.

El coet de Tintín dona la benvinguda als visitants, que podran seguir el fil conductor del procés de creació que feia Hergé en les seves obres. Constitueixen l’altra part de la mostra diversos mòduls interactius com el simulador del llançament d’un coet, o la rèplica del comandament del mòdul lunar; i documents sonors i gràfics sobre el projecte Apollo 11 abans, durant i després de l’arribada a aquest satèl·lit, i el que això va significar per al progrés de la societat i de les ciències de l’espai. El recorregut s’inicia amb l’observació de la Lluna per Galileu, fins que per fi l’home va poder deixar la seva petjada al satèl·lit, moment clau en la història de la conquesta de l’espai que va permetre tenir una altra visió de la Terra i de l’espai.

L'exposició Tintín i la Lluna. Cinquanta anys de la primera expedició tripulada podrà visitar-se del 17 de desembre de 2018 al 26 de maig de 2019 a CosmoCaixa (c/ Isaac Newton, 26)

Comenta aquest article