Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Coneixement

L'Hospitalet de l'Infant acollirà, aquest mes, un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques

Per Redacció

Cartell del cicle de conferències sobre curiositats científiques
Cartell del cicle de conferències sobre curiositats científiques | Cedida

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques aquest 2019, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i de la Diputació de Tarragona. El cicle consta de tres conferències, a càrrec d’experts en la matèria, que tindran lloc els propers tres dilluns de gener, a les 19.30h, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, a la Sala Bonet Castellana.

La primera, la del 14 de gener, anirà a càrrec del físic nuclear, investigador i divulgador científic Javier Castelo Torras i tractarà sobre Ulugh Beg, net del gran conqueridor Timür (Tamerlan) i monarca d’un gran imperi de l’Àsia central durant el segle XIV, que va destacar com a astrònom i com a matemàtic i que va fer construir un descomunal observatori astronòmic a Samarcanda (Uzbekistan).

La segona, la del 21 de gener, titulada “Escepticismo, pensamiento crítico y sentido común. Algunos ejemplos de creencias acríticas populares”, la impartirà Ferran Tarrasa Blanes, enginyer Industrial en Tècniques Energètiques i Doctor Enginyer Industrial, que des de l’any 2008 és el cap d’Enginyeria en planta de la central nuclear d’Ascó.

El ponent Javier Castelo serà també l’encarregat de la tercera conferència, la del dia 28 de gener, titulada “Rosalind Franklin i l’estructura de l’ADN». Aquesta física-química anglesa va morir de manera prematura i no va poder nominada pel Nobel de Medicina del 1962 per la seva col·laboració en el descobriment de l’estructura de l‘ADN.