Societat

Festes

La nit més màgica

Un any més el port de Cambrils es va omplir de gom a gom, aquest passat dissabte a la tarda, per veure l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient i presenciar la cavalcada

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Reis Mags arribant al port de Cambrils, el passat dissabte al vespre
Els Reis Mags arribant al port de Cambrils, el passat dissabte al vespre | Lluís Rovira i Barenys

Un any més el port de Cambrils es va omplir de gom a gom, aquest passat dissabte a la tarda, per veure l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar van ser duts per les tres barques de pesca que els havien recollit a alta mar. Precedits d'un castell de focs, les barques van arribar al port i els Reis Mags van desembarcar per iniciar el seu periple per la nostra població i omplir d'il·lusió, sobretot, a tota la canalla que els estava esperant amb delit. L'Associació d'Antics Alumnes de la Salle, l'entitat organitzadora de la festa de Reis juntament amb el Departament de Festes de l'Ajuntament, ja ho tenia tot a punt per a reviure una nit màgica.

Escales reials, primera parada

Tot just desembarcar, els Reis Mags van saludar l'alcaldessa i la resta d'autoritats i tot seguit, es van disposar a repartir caramels a la canalla que feia força estona que els estava esperant. Després d'això, tant l'alcaldessa com els Reis Mags van fer una salutació a tota la gent des de l'escenari que s'havia muntat al port. A continuació es van enfilar als vehicles per arribar al lloc on hi havia les carrosses, al costat del monument de la vela. Quan tot va està a punt, es va iniciar la cavalcada que va recórrer la façana del port i va pujar per la Rambla de Jaume I fins al passeig de la Salle. Des d'aquí, va enfilar cap a la vila i va arribar fins el pont del carrer de l'Hospital per baixar per l'avinguda d'Adelaida fins a la plaça de l'Ajuntament. En aquest punt i des de l'escenari muntat davant de la Casa de la Vila, l'alcaldessa va rebre oficialment a Ses Majestats i els va lliurar la clau màgica de la vila. Per la seva part, els Reis Mags van explicar el periple que havien viscut per arribar fins la nostra població. Tot seguit, els xiquets i xiquetes van poder lliurar personalment la seva carta a Ses Majestats. A la plaça de l'Ajuntament, per aguantar l'espera, es va servir xocolata amb coca, gràcies a Cambrils Societas Coqvinaria.