Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Solidaritat

L'Hospitalet de l'Infant acollirà una gala benèfica de «belcanto» per a les persones amb Asperger, el 4 de gener

Per Redacció

Imatge del cartell del concert benèfic
Imatge del cartell del concert benèfic | Cedida
El festival líric internacional DAURADA ESCENA i MundoTEA organitzen una gala solidària, a l'Hospitalet de l'Infant, per divulgar i prendre consciència social sobre el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) d'Alta Funcionalitat (AF), més conegut com Síndrome d'Asperger.
 
DAURADA ESCENA, el festival líric internacional nascut a la província de Tarragona l'any 2017 amb un alt compromís social, i MundoTEA, start up d'innovació social nascuda a la incubadora Tarragona Impulsa, uneixen els seus esforços amb l'objectiu d'organitzar una gala solidària perquè la societat conegui millor i prengui consciència sobre el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme d'Alta Funcionalitat (TEA-AF), fins fa poc temps conegut com a Síndrome d'Asperger.
 
La gala, que es celebrarà el proper 4 de gener a les 20 h en el Teatre Auditori de l'Hospitalet de l'Infant, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Els fons recaptats aniran destinats íntegrament a l'AMPA de l’Escola Mestral.
 
El Trastorn de l'Espectre de l'Autisme encara comporta un important repte en la comunicació i en la interacció social per la millora de la convivència i la qualitat de les persones amb TEA. La recaptació obtinguda permetrà iniciar accions que millorin la qualitat de vida dels nens diagnosticats, amb accions com les que es descriuen:
 
• Divulgació i realització de campanyes per millorar la consciència social. Ex. Com actuar en cas de necessitat o emergència (bombers, policia...)?
 
• Formació (professors, vetlladores de menjadors, activitats extraescolars...)
 
• Realització de tallers amb pares i fills. Ex. "Sóc autista per un dia".
 
• Comprar material tecnològic
 
• Senyalística (implantació de pictogrames).
 
El preu de l'entrada serà 10 euros. Es podrà adquirir una hora abans en el mateix Teatre Auditori. Així mateix es crearà una fila 0 amb l'objectiu que aquelles persones que no puguin assistir a la gala però que vulguin col·laborar ho puguin fer mitjançant el número de compte de la Caixa: ES27 2100 0141 3101 0230 4406.
 
La gala comptarà amb intèrprets de reconegut prestigi artístic, presents en els principals teatres del país, i que han acceptat participar de forma solidària.