Informació general

Comerç

(INNOCENTADA) El mercadet ambulant dels dimecres es trasllada a la façana del port

L'espai que ara ocupa s'ha de deixar sempre lliure per facilitar l'accés a la nova estació de tren que es troba al costat de la zona esportiva municipal

Per Redacció

Imatge del mercadet ambulant dels dimecres, aquest passat mes de novembre
Imatge del mercadet ambulant dels dimecres, aquest passat mes de novembre | Lluís Rovira i Barenys

El mercadet ambulant dels dimecres es traslladarà, des d'aquest proper mes de gener de 2019, al port de Cambrils. El mercadet es distribuirà al llarg de la façana del port que durant tots els matins dels dimecres quedarà tallat al trànsit per acollir aquest espai de comerç ambulant. Aquest canvi d'ubicació es va acordar en la darrera comissió de govern i ha vingut motivat pel fet que l'espai que ara ocupa s'ha de deixar lliure per facilitar l'accés a la nova estació de tren que es troba al costat de la zona esportiva municipal. En aquest sentit, les obres de condicionament de l'avinguda de Charles Darwin es troben força avançades. Després de 23 anys al passeig d'Albert, el mercadet ambulant tornarà a canviar de lloc.

Polèmic canvi de la plaça de l'Ajuntament al passeig d'Albert, fa 23 anys

El mercadet ambulant ha anat canviant de lloc en el decurs dels anys. Anteriorment, el mercadet estava ubicat a l'actual plaça de l'Ajuntament i en èpoques anteriors havia arribat a estar a la zona de l'Eixample Platja. A banda, de manera puntual i coincidint amb la setmana de la Fira ja hem pogut veure, els darrers anys, com el mercadet dels dimecres es munta a la part inferior del passeig la Salle. Precisament el darrer canvi d'ubicació, de la plaça de l'Ajuntament al passeig d'Albert l'any 1995, ara fa 23 anys, va ser força conflictiu ja que els marxants no veien amb bons ulls aquest canvi i van arribar a fer manifestacions de protesta. Aquest canvi va venir motivat per la posada en marxa del nou edifici consistorial, aquell any. La intenció de traslladar el mercadet al passeig d'Albert, però, ja venia de sis anys enrere tot i que una negociació entre les dues parts, marxants i ajuntament, va deixar sense efecte el trasllat. Amb la posada en marxa del nou edifici consistorial, l'any 1995, el canvi ja va ser inevitable.

Possible segon mercat ambulant

En aquell moment, l'any 1995, ja es va posar sobre la taula la possibilitat de fer un segon mercat ambulant setmanal però, finalment, no es va concretar. Des de fa un temps, però, ha tornat a sorgir la possibilitat de fer aquest segon mercat i s'està a l'espera d'un estudi municipal que n'asseguri la seva viabilitat. De moment i fins que no es coneguin els resultats de l'estudi, no es pot determinar si un possible segon mercat ambulant s'ubicaria també al port o bé es buscaria un altre lloc.

Els Avis i Àvies també canviaran d'ubicació per fer la concentració setmanal

Un dels primers col·lectius a reaccionar han estat els Avis i Àvies per la llibertat dels presos polítics que tenen una cita setmanal els dimecres al matí, coincidint amb la celebració del mercadet ambulant. El mercadet és un factor clau en la divulgació de la reivindicació del col·lectiu dels Avis i Àvies per la quantitat de visitants que atrau, des de Setmana Santa fins el mes d'octubre. Un portaveu del col·lectiu ha assegurat a revistacambrils.cat que ells també es traslladaran al port a fer la reivindicació setmanal en forma de concentració i posterior manifestació, tal com venen fent, de manera ininterrompuda, des de meitats del passat mes de febrer.

L’Apunt

Komandu Vileru: "El Mercadet serà sempre nostre"
Sota el nom de Komandu Vileru i sota el lema de "El Mercadet serà sempre nostre" ha començat a aparèixer un moviment popular en contra d'aquest trasllat del mercat ambulant que passaria de la Vila al Port. Es desconeix qui hi ha darrera aquest grup anònim però el que sí que ha transcendit és que demana una immediata retirada d'aquesta proposta "o sinó passarem a l'acció", sense especificar cap més detall.

Comenta aquest article