Cultura

Teatre

Crim i misteri per la nit de Nadal

El grup de teatre la Teca va representar l’obra ‘La Ratera’ d’Agatha Christie amb totes les entrades esgotades

Per Jordi Moreno

La primera representació de l'obra La Ratera, a càrrec de La Teca Teatre, es va fer aquest passat dimarts a la nit
La primera representació de l'obra La Ratera, a càrrec de La Teca Teatre, es va fer aquest passat dimarts a la nit | Jordi Moreno

Un any més el grup de teatre la Teca va estrenar obra per la nit de Nadal. La sala del Casal Parroquial de Sant Pere es va quedar petita davant el nombrós públic assistent a la representació de 'La Ratera’ d’Àgatha Christie. Val a dir que aquesta obra de teatre es ve representant al Regne Unit des de l’any 1952 i el passat 18 de setembre va arribar a la representació número 27.500. A Barcelona també fou la funció més vista l’any 2014 al teatre Apolo.

El repte per a la Teca doncs era gran però la veterania dels seus actors van posar fil a l’agulla tot submergint al públic en una intriga de misteri i assassinats ambientada en una casa d’hostes propera a Londres. Carme Pasqual i Joan Ortoneda en els papers de senyor i senyora Ralston són els amfitrions novells d’aquesta casa. Tot es complica amb l’arribada dels primers clients, un excèntric pelut i efeminat Chistopher Wren interpretat per Pep Pellicer, una misteriosa senyora Boyle a càrrec de Mercè Morell, el major Metcalf retirat de l’exèrcit a les mans de Pere Francesch, la senyoreta masculina Casewell interpretada per Roser Costa i de manera inesperada després d’un accident amb el cotxe la senyora Paravicini a càrrec de Montse Parra.

La situació empitjora quan la casa queda aïllada per la neu i una trucada inquietant de la policia informa sobre una mort violenta relacionada amb la casa d’hostes Ralston Ville. Una avaria telefònica i un nou assassinat compliquen encara més la situació. El sergent detectiu Trotter, Joan Francesc Cerrato, arribat amb esquís de neu des d’una comissaria propera, s’encarregarà de trobar l’assassí entre els hostes de la casa.

Amb les entrades pràcticament esgotades, la Teca tornarà a representar ‘La Ratera’ el proper diumenge 30 de desembre a les 19:30 de la tarda al teatre del Casal Parroquial de l’Església de Sant Pere.

Un detall de l'obra La Ratera, aquest passat dimarts a la nit / foto: Jordi Moreno

 

Comenta aquest article