Informació general

Equipaments

L'Ajuntament assumeix la reforma de la cuina del Casal Municipal de la Gent Gran

El març de 2017 es deixava de prestar l'oferta de menú diari perquè s'havien de realitzar una sèrie de millores a la cuina. Des d'aleshores s'han endegat diferents concursos per a la reforma i explotació del servei, però han quedat deserts

Per Berta Ruiz

Aspecte de la planta baixa del Casal Municipal de la Gent Gran, on hi ha la cafeteria-menjador
Aspecte de la planta baixa del Casal Municipal de la Gent Gran, on hi ha la cafeteria-menjador | Berta Ruiz

L'Ajuntament assumirà la reforma de la cuina del Casal Municipal de la Gent Gran, després que els darrers concursos públics per fer-se càrrec de les obres de millora i explotació del servei hagin quedat deserts. Així ho confirmava el regidor de Benestar Social –Josep M. Vallès– al ple del passat 30 de novembre. Aquesta explicació venia arrel de la intervenció que havia fet la regidora no adscrita –Imma Sierra– al ple de debat de l'estat del municipi, celebrat el passat 8 de novembre, on feia referència a la situació del servei de menjador del Casal. De fet, aquest és un tema que s'arrossega des de fa força temps i que no acaba de resoldre's.

Després que el darrer concurs –finalitzat el passat mes de novembre– tornés a quedar desert, Josep M. Vallès va voler donar resposta a aquesta qüestió. Tal com va dir, una vegada més, “no ha sortit cap restaurador interessat. Em sap greu perquè és una espina que portem clavada i sembla que no hi hagi manera. Intentarem fer un procediment més abreviat o més directe perquè no pot ser que fem concursos i concursos, amb tot el temps que porta redactar plecs de clàusules administratives, clàusules tècniques... Per tant, hem decidit que invertirem nosaltres en reformar la cuina –està previst al pressupost– i ho farem properament”. A partir d'aquí, un cop el govern municipal hagi enllestit l'obra de la reforma de la cuina, “esperem ser capaços de trobar una empresa o persona que ho exploti”.

Sense servei de menú diari des del març de 2017

Recordem que el març de 2017, el Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils va deixar de prestar, temporalment, l'oferta de menú diari perquè s'havien de realitzar una sèrie de millores a la cuina. Des d'aleshores, el bar del Casal –on cada dia se servien una mitjana de 30 menús– ha seguit obert només amb el servei de cafeteria i entrepans. En aquell moment, l'Ajuntament va fer gestions amb la Residència Baix Camp –situada a l'altra banda de la riera– perquè els usuaris que ho desitgessin poguessin fer ús del menú diari que s'hi ofereix amb els mateixos preus que tenien al Casal Municipal. Uns mesos després, al mes de setembre, l'Ajuntament treia a licitació el concurs per al condicionament i posterior explotació de l'activitat de la cafeteria-menjador del Casal Municipal de la Gent Gran. Es va fixar en 10 anys la durada de la concessió i, l'execució de les millores de la cuina havien d'anar a càrrec de l'empresa concessionària. Aquell concurs va quedar desert al no presentar-se cap restaurador ni empresa interessada.

L’Apunt

Es recuperen els balls al Casal, els caps de setmana
A més, segons va dir Vallès, des d'aquest mes de desembre s'han reemprés els balls al Casal, els caps de setmana. El regidor de Benestar va apuntar que, “potser d'aquesta forma també s'animarà l'ambient i intentarem fer més atractiva aquesta opció perquè un restaurador o una família hi vulgui treballar”.

Comenta aquest article