Societat

Afectats de fibromialgia del municipi treballen per posar en marxa una associació dedicada a aquesta malaltia

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta, Pilar Ramos, Elvira Cunillera i Esther Martínez, ahir al Centre Cultural Les Basses
Ahir a la tarda, el centre Les Basses va acollir una reunió adreçada a totes les persones afectades de fibromialgia a Cambrils, amb l'objectiu d'impulsar i crear una Associació d'afectats i afectades d'aquesta malaltia.

Més d'una quarantena de persones van assistir a la xerrada, que va anar a càrrec d'Elvira Cunillera -secretària de la Xarxa Solidària per la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica de Valls i Reus-, Pilar Ramos -presidenta de la Xarxa Solidària per la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica de Reus-Baix Camp- i Esther Martínez -presidenta de la Xarxa Solidària per la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica de Valls-Alt Camp-.

Les representants d'aquestes tres associacions van explicar quin passos són els que s'han de seguir per formar una associació, per tal de treballar en la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen aquestes malalties. Un tipus de model associatiu basat en la independència de cada associació i en la col·laboració i relació de cada grup per compartir activitats, informació, xerrades i serveis.
Elvira Cunillera va destacar "els beneficis que comporta tenir una associació independent, perquè a nivell d'activitats i xerrades estem junts. És important lluitar en comú, per aconseguir objectius".

Pel que fa a la creació d'una associació d'afectats de fibromiàlgia a Cambrils, ahir ja es van donar els primers passos. De moment, tres persones estan interessades en formar part de la junta de l'associació, i rebran assessorament per part del servei d'assessorament a entitats de l'Àrea de Participació Ciutadana. D'altra banda, des de l'Àrea de Benestar Social també s'està donant suport a la posada en marxa d'aquesta associació, i s'anirà informant a aquelles persones interessades en formar part d'ella.  El proper 24 de gener a les 20 hores -lloc encara per determinar- està prevista una nova reunió informativa.

Recordem que enguany, La Marató de TV3 recaptarà fons per a la investigació dedicada al dolor crònic i al finançament de projectes d'investigació biomèdica d'excel·lència sobre dolors d'origen divers, entre els quals hi formaria part la fibromiàlgia.

Comenta aquest article