Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició fotogràfica «Coral Verge del Camí: units per la música» a la Torre del Port

Per Redacció

Acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica a la Torre del Port
Acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica a la Torre del Port | Berta Ruiz

El passat divendres al vespre s'inaugurava a la Torre del Port, l'exposició fotogràfica "Coral Verge del Camí: units per la música". La mostra és un recull fotogràfic amb una quarantena d’imatges actuals que presenten moments puntuals d’un any de celebració, el del seu aniversari. Els ex-cantaires Adriana Abella i Pau Fortuny, van rebre l’encàrrec de captar imatges des de dins, en aquells moments de treball intern, d’assaig, de gravació o de concert, per donar a conèixer el pols d’una entitat ben viva que també compta amb una secció infantil. La mostra s’ha volgut dedicar a la cantaire fundadora Esperança Bru que continuava a l’entitat en actiu, fins a la seva mort poques setmanes abans de l’inici de les celebracions.

A l'acte d'inauguració hi van ser presents l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella–, la presidenta de la Coral –Lídia Utset–, així com nombrosos membres de l'entitat.

Es tanca una intensa programació

Després de mesos d’un programa extens d’activitats extraordinàries, la Coral Verge del Camí de Cambrils tanca amb un balanç molt positiu l’any del 50è aniversari. La previsió era perllongar des del concert de Nadal de 2017 fins al mes de desembre de 2018, tot un seguit d’accions de diferent caire, no només musicals i que servissin per commemorar una efemèride tan rellevant.

La Coral Verge del Camí dirigida per Núria Ortoneda, va iniciar l’any de forma potent amb la presentació del disc de nadales tradicionals d’arreu del món anomenat “Què li darem”. També ha realitzat, en motiu de l’aniversari, diferents concerts extraordinaris on ha destacat la producció “Guinovart&CVC” amb la presència del prestigiós compositor Albert Guinovart. A més, als cicles de concerts a la Cripta de l’Ermita organitzats conjuntament l’Ajuntament de Cambrils, ha incorporat les actuacions de diferents ex-cantaires avui professionals de la música.

Entre d’altres, l’acte més emotiu va ser la celebració al mes d’octubre d’una trobada de cantaires i ex-cantaires al Santuari de la Mare de Déu del Camí amb un concert conjunt dirigit també per exdirectores de la formació coral. Tot plegat ha ocasionat també la reincorporació de nous membres a la formació coral que ja s’han estrenat de nou al tradicional concert de Nadal celebrat el passat 16 de desembre.

Des de la Coral Verge del Camí es valora molt positivament la resposta dels socis, cantaires, ex-cantaires i públic a les activitats proposades a qui agraeix el seu escalf. Tot i la diversitat d’activitats realitzades, alguna de les accions en marxa no finalitzades es clouran durant el primer trimestre de 2019 aprofitant que l’exposició es podrà visitar fins el mes de febrer. Tot plegat s’ha pogut portar a terme gràcies al suport de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament de Cambrils que també li va concedir una Menció Honorífica pel seu mig segle de trajectòria.

L’exposició ha estat produïda per la Coral Verge del Camí amb la col·laboració del Museu d’Història de Cambrils i es podrà veure de manera gratuïta en horaris de cap de setmana fins el dia 3 de febrer de 2019.

Diferents imatges de la mostra fotogràfica instal·lada a la Torre del Port

 

Comenta aquest article