Esports

Escacs

Cambrils, seu de la MiniCopa territorial d'escacs per equips 2018

Per Redacció

El torneig d'escacs es va disputar al Casal Municipal de la Gent Gran, el passat diumenge
El torneig d'escacs es va disputar al Casal Municipal de la Gent Gran, el passat diumenge | Berta Ruiz

Una vegada més i per aquestes dates, es reuneixen les joves promeses escaquístiques a nivell provincial en un esdeveniment únic. Enguany, Cambrils, va poder gaudir d’aquest privilegi i ser seu d’aquest acte amb un èxit de participació que no ha deixat indiferent a ningú. El passat diumenge 16 de desembre es va viure una jornada d'escacs sense precedents. Amb un total de 32 equips de la província formats per quatre jugadors cadascun, es va celebrar el torneig de la Minicopa 2018 que organitza la Delegació de Tarragona de la Federació Catalana d’Escacs (FCdE). En aquesta ocasió, hi van competir un total de 128 participants d’edats compreses d’entre els 7 i els 16 anys que representats pels diferents clubs de la província, van realitzar un total de 450 partides durant tota la jornada de diumenge.

Aquest torneig està reglat pel Sistema Suís basat en valoració a set rondes (64 partides per ronda), amb sistema de puntuació olímpica amb un ritme de joc de quinze minuts per jugador amb cinc segons d’increment per jugada. Els participants de la competició estaven dividits en les categories de cadets, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí.

L'equip de Cambrils sub-14 aconsegueix un meritori segon lloc

El podi d’enguany va estar format pels equips del Rui Lopez-A sub 16 de Vinaròs (en tercer lloc), per l’equip del Peó Vuit-A sub 16 de Roquetes (en segon lloc) i per l’equip del Masdenverge com a campió absolut del torneig.

L’equip de Cambrils sub-14, representat per les joves promeses Martín J., Guillem G., Gerard S. i Julio D. va aconseguir un meritós segon lloc dins de la seva categoria amb un total de 15 punts d’un total de 28 possibles. Aquest fet posa de manifest la consolidació de l’Escola de la Unió Escacs Cambrils i també la dels seus alumnes que enguany han estat guardonats en diversos tornejos del calendari esportiu.

Cal mencionar que en aquest certamen, a part dels clubs que venen sent habituals en aquestes cites com són els de Tarragona, Reus, l’Hospitalet, Cambrils, Tortosa, Amposta, Salou, Valls i Masdenverge també es va comptar amb la participació dels equips de Mollerussa i de la ciutat de Monzón.

El resultat final va ser una diada excepcional on famílies senceres, companys d’equips, professors i delegats dels diferents clubs van gaudir d’un esport sa que desperta passions on es barregen per igual tant l’alta rivalitat com l’alta cordialitat entre tots els clubs d’escacs de la província que hi van participar.