Informació general

Robert Benaiges fixa el 31 de gener com a data límit per enllestir les obres de la plaça de la Concòrdia

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz



La urbanització dels carrers que envolten la plaça de la Concòrdia finalitzarà properament
L'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges- va explicar en la roda de premsa prèvia al ple ordinari del passat dimarts, que les obres de la plaça de la Concòrdia estaran totalment enllestides com a data màxima el proper 31 de gener, tot i que probablement estiguin acabades a finals d'any.

Robert Benaiges va confirmar que ja està gairebé enllestida tota la urbanització dels carrers laterals i adjacents a la plaça com el carrer de Balears, el carrer de València i la plataforma elevada en el tram de la plaça a tocar del carrer de Colom -que servirà per mantenir una certa estabilitat i evitar que el tram quedi amb pendent-. També s'ha de construir una rotonda just a la sortida del pont de la via fèrria, a la cruïlla dels carrers del Molí d'Avall, de Balears, de Mossèn Jacint Verdaguer i de Sant Pere, amb la intenció que millori l'accés al vial del Cavet. A banda, s'han d'acabar d'enllestir alguns detalls com la col·locació de la vegetació de la plaça, folrar amb granit tots els accessos -tant de vianants com per als vehicles- posar la il·luminació i el mobiliari urbà que decorarà la plaça, amb dues pèrgoles i jocs infantils.

Resposta a les crítiques dels veïns

Pel que fa a les crítiques rebudes per alguns establiments i veïns de la zona, Robert Benaiges va considerar que tenen tot el dret del món a queixar-se, però que no tenen raó. En primer lloc, Benaiges va destacar que aquestes obres "no comporten contribucions especials, i per tant, als veïns no els hi costarà diners de manera directa. En segon lloc, aquesta obra representarà una millora importantíssima en la zona i regularà l'entorn urbanístic, aconseguint un objectiu molt important: tenir 250 places d'aparcament en un àmbit en el que fa molta falta". A banda d'això, Robert Benaiges va recordar l'estat d'aquesta plaça abans de les obres: "algú recorda com era aquesta plaça? Era l'abocador de porqueria més gran que teníem al nostre municipi, amb una zona de pàrquing semiasfaltat i una disbauxa de cotxes". En relació a això, l'alcalde va mostrar el seu desacord amb les queixes puntuals rebudes per part d'alguns establiments que manifestaven que la plaça estava millor abans.

Els terminis

Des de l'inici de les obres d'urbanització de la plaça s'ha canviat multitud de vegades la data de finalització de les obres. Recordem que el passat mes de gener s'inaugurava el pàrquing subterrani de la plaça de la Concòrdia i aleshores s’havia previst que la urbanització de la plaça estigués enllestida el mes de juny. Les obres, però, es van anar endarrerint i per diferents motius no van poder quedar enllestides abans de l'inici de la temporada d'estiu. A mitjans del mes d'abril es va establir un altre termini de finalització de les obres i es va arribar a l'acord que finalment, si no hi havia cap altre contratemps, quedarien enllestides a finals d'estiu. A principis del mes de novembre, Revista Cambrils Diari Digital, publicava que l'últim termini establert marcava la finalització de les obres a finals d'aquest mes o com a molt a principis del mes de desembre. Un cop més, la data es torna a endarrerir i es fixa el 31 de gener de 2007 com a termini màxim per tenir-ho tot enllestit.

Comenta aquest article